Baltasar Kormákur skal regissere en islandsk science fiction-serie for Netflix.

0
1085
Det er lett å tenke seg hva som kan komme frem etter et vulkanutbrudd

Island kalles ikke «Sagaøya» for ingenting, men sin ville natur, vulkaner og spektakulært vær. – Det er en perfekt setting for Science fiction.

Den prisbelønte islandske regissøren Baltasar Kormákur skal regissere en islandsk science fiction-serie for Netflix. Baltasar er mest kjent for å ha laget 2Guns med Denzel Washington og Mark Wahlberg og for snart 20 år siden, 101 Reykjavík.

Les: Den Oscar-nominerte skuespilleren Robert Forster døde natt til fredag

I tilegg til jobben for Netflix vil Baltasar Kormákur på nytt lage film med sin “2 Guns” -stjerne Mark Wahlberg. Filmen skal være en tilpasning av den sanne historien fra 2017 “Arthur: The Dog Who Crossed the Jungle for Find a Home.”

Boken ble skrevet av Mikael Lindnord, kapteinen for et svensk eventyrrennslag, og følger Lindnord og den sårede herreløse hunden han møtte under et 400 mil løp gjennom den ecuadoranske jungelen. Etter at Lindnord kastet ham en kjøttbolle fulgte hunden teamet gjennom noe av det tøffeste terrenget på planeten. Lindnord bestemte seg for å adoptere hunden og brakte ham tilbake til Sverige.

Les på Sporten: Keeper legende Petr Cech får mindre mål og en skikkelig hjelm

Mikael Lindnord med sin trofaste hund

Wahlberg vil skildre Lindnord, som også vil være produsent.

Katla

Netflix serien skal i første omgang telle åtte episoder, med en handling som utspiller deg i den lille byen Vik. – Serien starter et år etter vulkanen Katla har hatt et voldsomt utbrudd. Isen rundt området begynner å smelte, og mystiske elementer som har ligget nedfrosset kommer til liv.

«Vi er beæret over å være det første islandske produksjonsteamet som får i oppdrag å produsere en hel serie. «Katla» er et unikt og ambisiøst science fiction-prosjekt, utviklet av mitt selskap RVK Studios», sier Baltasar Kormákur i en presseuttalelse.

Serien er skrevet av Sigurjón Kjartansson, Lilja Sigurdardóttir og Davíd Már Stefánsson. Innspillingen skal i gang tidlig neste år, skriver TT.