BBC dekker den nært forestående invasjonen fra Mars

0
991
Matt Squire/BBC Pictures

Vi prøver idet vi hører nyheten om BBC sin tv tilpassing av World of The Worlds intenst å glemme Tom Cruise i en av hans aller dårligste filmer. I 2005 lå alt til rette for at det skulle bli bra med Stephen Spielberg i registolen, men handlingen som lå til nåtiden var helt uten sjel. 

BBC forteller at de i sin versjon skal beholde handlingen, skrekken og science fiction-aspektene ved HG Wells berømte fortelling så tett opptil boka som mulig, vi applauderer!

Les: Skal du spille på Premier League?

I høst (vi vet ennå ikke den nøyaktige datoen) ser vi HG Wells War of the Worlds slik vi sjelden noensinne ser den på skjermen – satt i den edwardianske perioden hvor boken faktisk ble satt.

Det er et vitnesbyrd om livlighet og universell appell fra H G Wells shocker fra 1897 om at den motsatte seg å bli et periodeverk. I stedet er det jevnlig inspirert manusforfattere til å oppdatere det til sin egen epoke.

Barré Lyndons stramme, avslappende manus til Byron Haskinins versjon fra 1953 fanget noe av den kalde krigens atmosfære av beleiret desperasjon. – Igjen, BBC forteller de ikke har «endret» epoke i sin versjon.

Les på Sporten: Mané var skikkelig grinete på Salah

Mens Peter Harness nye produksjon for BBC holder seg nær Wells original, finner han også ferske psykologiske kort å spille. I denne versjonen trosser et ungt par, George og Amy (Rafe Spall og Eleanor Tomlinson, bildet) samfunnet ved å starte et liv sammen i London – kanskje en omage til Wells eget ukonvensjonelle kjærlighetsliv – bare for å løpe opp mot en langt styggere og langt mer direkte trussel mot deres lykke i form av inntrengere fra Mars.

Rollelisten inkluderer også Rupert Graves som Frederick, Georgs eldste bror, og Robert Carlyle som Ogilvy, en astronom og forsker.

Det er klart Mars har et øyeblikk, spesielt i London (eller «Ground Zero», som vi antagelig burde kalt det nå: Wells inntrengerne landet i nærliggende Woking og satte kurs mot de sterke lysene).

Denne etterlengtede fjernsynsproduksjonen (den ble opplyst om i 2017 og begynte å skyte i Liverpool i fjor) har allerede blitt forhindret av et kraftigere enn forventet oppslukende show i London, basert på Jeff Waynes musikalske versjon av historien. På den globale scenen har serien kommet litt i skyggen av  kunngjøringen fra De forente arabiske emirater om at den planlegger å bygge en by på Mars innen 2117. (NASA likte planen deres godt nok til å signere en samarbeidsavtale med UAE i fjor.)