by:Larm: De nominerte til årets stjerneskudd

0
978
Bendik Giske er en av de nominerte til Årets stjerneskudd og kan vinne en halv million fra Norsk Tipping. Foto: Andrey Semenski

Over 70 norske artister og band spiller på by:Larm. En av disse kåres til Årets Stjerneskudd 2019 og stikker av med en halv million kroner fra Norsk Tipping lørdag 2. mars. I dag valgte juryen ut ti nominerte artister fra hele landet og i alle sjangre.

Juryen, som er valgt av by:Larm og Norsk tipping, har i dag valgt ut ti artister som de mener har klart å bygge seg opp fram mot by:Larm gjennom utgivelser, pressedekning og oppmerksomhet i sosiale medier.

Les: Kan Rocketman bli årets Bohemian Rhapsody?

– Det var ingen lett oppgave å velge blant de 77 utrolig gode norske artistene på årets by:Larm-program, men vi har tro på at disse ti artistene kommer til å prege musikkåret 2019, sier juryleder Limita Lunde.

De nominerte er:
Attan
Bendik Giske
Brenn
Girl in Red
Iris
Konradsen
Lil Halima
Otha
Pom Poko
Safario

Bransjetung fagjury
Juryen består i tilleg til Lunde av Claes Olsen, Joakim Throndsen og Thale Bratterud Aunaas. Claes Olsen er bookingansvarlig på Øyafestivalen, Joakim Throndsen er bookingansvarlig for Rockefeller/ Sentrum Scene/ John Dee og Thale Bratterud Aunaas booker de store konsertene på Stundentersamfundet i Trondheim. Juryleder Lunde er daglig leder på Parteatret Scene i Oslo.

I løpet av festivalen vil fagjuryen følge alle de aktuelle konsertene, når by:Larm fyller hovedstadens scener fra 28. februar til og med 2. mars. Totalvurderingen skal si noe om artistens posisjon og hvorvidt vinneren er rustet for et større gjennombrudd, og om artisten har klart å engasjere publikum, presse og fått buzz i sosiale medier.

– Det blir spennende å følge alle disse artistene og se hvordan de takler presset og om de leverer live, sier Lunde.

Prisutdeling lørdag 2. mars
– Prisen Årets Stjerneskudd skal ikke bare løfte frem en ny, spennende artist eller et band. Norsk Tipping ønsker også at prisen skal være til inspirasjon for bredden i norsk musikkliv. Denne juryen har en utrolig bred kompetanse på det norske livemarkedet og jeg er sikker på at de sammen finner gode nominerte. Jeg gleder meg til å overlevere sjekken til vinneren på lørdag, sier Pål Enger, Sponsoransvarlig i Norsk Tipping.

Vinneren annonseres i kulturkirken Jacob lørdag 2. mars kl. 2130.