Nå vil høyre innføre fraværsgrense på ungdomsskolen også

0
1012
Slike elever vil vi ha, som garantert ikke sender en snapp i timen.

Stortingsrepresentant for Høyre Henrik Asheim mener at det er gode erfaringer med 10% grensen som er innført på videregående skole og mener det er gode grunner for å diskutere tilsvarende også i Ungdomsskolen.

Henrik mener det er en god ide å innføre fraværgrense for yngre elever og vil legge dette inn som et forslag til Høyres landsmøte.

Les: Kan Rocketman bli årets Bohemian Rhapsody?

«Sammenhengen mellom hva du har lært på ungdomsskolen har mye å si for hvordan det går med deg på videregående» sier Asheim til NRK. TRD.by har spurt de det gjelder, elever som er meget kritiske.  Karianne (17) sier til lokalavisen for Trondheim: «Det handle ikke lenger om oss eleva eller helsa vårres, det handle mer om å få ned fraværsprosenten»

Forslaget kommer fra Oslo Høyre og vil bli tatt opp på landsmøtet i midten av mars.

Det viktigste er at alarmklokken går og at noen setter seg ned og stiller spørsmålet: Hvorfor har du vært så mye borte nå, sier Asheim. Han mener dette også kan fungere som et varsel til foreldre som tar barna ut av skolen for å dra på feie.

Les på F7: Hvordan skrive en profesjonell CV

SVs Mona Fagerås sier hun ikke forstår forslaget.

– Fraværsgrensen er allerede på 0 prosent. Det er en rett og en plikt til 10-årig grunnskole, påpeker hun, og frykter at en slik grense vil kunne føre til økt fravær.

«Ved å innføre en fraværsgrense på 10 prosent gir de elevene mulighet til å være borte 10 prosent», mener hun.