«Det store eksperimentet» er tilbake for tredje gang

0
930
VIL ØDELEGGE JULEN: Anne Marie Ottersen i rollen som skumle Professor Primus.

I fjor ble «Det store eksperimentet» kåret til Årets beste julekalender i Norge. Nå er Professor Primus tilbake i tredje sesong av den prisbelønnede serien på Viaplay. Klarer barna å redde julen denne gangen?

– Selv elsker jeg julen, men det er veldig morsomt å spille Professor Primus. Det gir mening å lage barneunderholdning som også skaper engasjement og miljøkunnskap blant våre håpefulle, sier skuespiller, Anne Marie Ottersen.

Les: Baby Yoda møter Pikachu

Sammen med programleder Håvard Lilleheie skal barna drøfte klimautfordringer og løse oppgaver for å komme nærmere målet: Redde julen fra Professor Primus og hennes ødeleggelser.

Les på Sporten: Wayne Rooney er på plass på lørdag

– Det er fantastisk moro å være med på denne serien. Den er både meningsfylt og underholdende. Jeg tror barn har godt av å tenke litt når de ser på TV. «Det store eksperimentet» gir mye god lærdom i førjulstiden, sier programleder, Håvard Lilleheie.

Den kjente svenske forfatteren, læreren og TV-kjendisen Beppe Singer står bak den prisbelønnede TV-serien. Han er stolt av tilbakemeldingen han får fra barn og foreldre som har sett de to første sesongene.

VIL ØDELEGGE JULEN: Anne Marie Ottersen i rollen som skumle Professor Primus.

-Julekalenderen er basert på en idè jeg og min datter kom på for noen år siden. Vi ønsket å skape et program der barna skulle bli underholdt, i tillegg til å få kunnskap om det som er viktig i samfunnet vårt, sier programskaper Beppe Singer.

Viaplay satser tungt på programinnhold for barn og unge. Innhold med mening og kvalitet gir strømmetjenesten økte markedsandeler også i det norske underholdsningsuniverset.

-Det er strategisk viktig for Viaplay at vi er attraktive for våre yngre seere. Våre egne produksjoner får fantastiske kritikker. Det er et godt tegn på at vi går riktig vei, sier Alexander Bastin i Nordic Entertainment Group, som står bak Viaplay.