Dragkampen mellom Fortnite og App Store fortsetter

0
854

Epic Games er lei av at Apple tar 30% av alle transaksjoner for gjøres inne i spillet bare fordi selskapet gjennom tilnærmet monopol på salg på iPhone føler seg berettiget det.

Fortnite har laget sitt eget betalingssystem inne i spillet om omgår de 30% som App Store tar, mesteparten av dette gir de til spillerne ved å redusere prisen med 20%. – Epic Games er en av de få som kan utfordre monopolet til Apple dette på grunn av den enorme populariteten til spillet.

Det dreier seg om veldig mye penger Fortnite omsatte ifjor for 1,8 milliarder dollar.

Les: Nicolas Anelka: Bad Boy eller fotballgeni eller begge deler?

Som motsvar til Fornite sitt tiltak har Apple fjernet spillet fra App Store, det tolererer ikke Epic Games som tar teknologigiganten til retten.

Apple mener betalingsløsningen bryter med deres retningslinjer, mens Google som eier Android ikke har kommentert saken.

«Epic aktiverer en løsning i applikasjonen som ikke er vurdert eller godkjent av Apple, og de gjorde det med hensikt å bryte retningslinjene i App Store som gjelder for alle utviklere «sier Apple i en uttalelse.

Epic ber i søksmålet også om at Apples krav om en andel på 30 prosent gjøres ugyldig.

«Apple har blitt noe selskapet en gang kjempet imot: monsteret som forsøker å kontrollere markedet, hindre konkurranse og stoppe innovasjon» heter det i søksmålet som ble levert samme dag som Apple sparket Fortnite ut av App Store.

Fortnite er gratis, men spillerne kan kjøpe våpen eller ferdigheter de trenger for å overleve i spillet. Spillutvikleren Epic Games lanserte torsdag en løsning for direkte betaling for Apples operativsystem og Google Play. Ifølge Epic skal løsningen være den samme som blir brukt for å behandle betalinger på PC og Mac-maskiner og Android-telefoner.

Epic Games svarer med å anklage Apple for å misbruke selskapets monopollignende makt. Spillutvikleren har bedt en føderal dommer om å stoppe det som er Apples praksis for hindrer konkurranse.

Les på Sporten: Al-Khelaifi: «Neymar og Mbappe vil aldri forlate PSG»