På jakt med Lasse Kjus

0
984
TIURJAKT: Lasse reiser til Snåsa i Trøndelag for å jakte tiur sammen med skikongen Frode Estil. Foto: Christer Rognerud/TV 2

Jeg begynte å jakte for 15 år siden. Da jeg avsluttet alpinkarrièren var det en forventning fra min svigerfamilie at jeg skulle bli jeger. Nå får skilegenden sin egen serie om jakt på TV 2, med tittelen «Jakt: Lasse Kjus».

Høstjakten er årets høydepunkt for Lasse Kjus.

Les: Blekkulf er tilbake!

Gjennom programserien «Jakt: Lasse Kjus» får vi få bli med skilegenden på seks ulike jakt-turer rundt i landet sammen med kjente gjester som alle deler lidenskapen for jakt.

  • Min svigerfamilie har sterke tradisjoner for jakt. Jeg gjorde som de sa, ble jeger, ble med på jakt og har ikke angret på det i ettertid, sier Kjus.

Jaktminnene som sitter sterkest i Lasse Kjus er når naturen overrasker.

  • Som første gangen jeg hørte et rådyr brøle. Da var jeg ute å gikk tur i skogen med bikkja og gikk på et rådyr i mørket. Rådyret var helt klart ikke fornøyd med vår tilstedeværelse da den begynte å lage lyder som jeg ikke hadde hørt før på en avstand som skremte livskiten av meg.

Fasinert av elgen

Enduro-og motorcrosskjører Pål Anders Ullevålseter er oppvokst på Nordmarkas dørstokk men har ikke deltatt på jakt i nærområdet sitt. Pål Anders får en sjelden opplevelse når Lasse inviterer ham med på løshundjakt etter elg i de sagnomsuste skogene i Nordmarka.

  • Det som var morsomt er at vi er to karer som vanligvis aldri sitter stille skal liste oss stille i skogen.Men det gikk jo bra det.Når jeg først så elgen tenkte jeg at nå har jeg sjansen, men jeg ble så fascinert så jeg studerte den litt før det dukket opp en god anledning til å skyte. Det eneste som stod i hodet mitt mens dette pågikk var å treffe og ikke skyte om jeg var i den minste tvil. Det var så gøy å være på jakt med Kjus og jeg gleder meg til å se dette på TV, sier Pål Anders som ikke vil røpe om han felte elgen eller ikke.

Fra rype- til tiurjakt

Langrennslegenden Thomas Alsgaard ble med Lasse til Vingelen i Nord-Østerdalen. Her pleier det å være bra med fugl, og Lasse har fått låne dyktige hunder. Men hvordan det står til med skyteferdighetene når gutta drar på rypejakt gjenstår å se.

Forollhogna ligger på grensa mellom Hedmark og Trøndelag, og er kjent for en solid villreinstamme. Lasse har invitert eventyreren Tonje Blomseth med på villreinjakt i disse vakre omgivelsene.

Den veiløse bygda Frønningen ved Sognefjorden er målet for årets hjortejakt. Her trives hjorten i de stupbratte skråningene. Ådne Søndrål har jaktet hjort her i 25 år, de siste årene sammen med Lasse.

Når snøen kommer trekker tiuren opp i furutoppene for å beite. Lasse reiser til Snåsa i Trøndelag for å jakte tiur i topp sammen med skikongen Frode Estil fra nabobygda Lierne.

Den lite skuddredde Lothepus er gjest når Lasse inviterer til rådyrjakt på Hadeland.

«Jakt: Lasse Kjus» har premiere 30 august på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo . Serien består av seks episoder.

Les på Sporten: Ikke så farlig med 100 millioner lenger slipper Emre Mor fri