Du kan være Neymar eller Lara Croft i «nye» Fortnite

0
887

Det er lagt mye jobb i å skape nye ting for Sesong 6 av Fortnite og et trekk er å ytterligere utvide spektret på hvem du kan være i spillet. Epic Games som jobber aktivt med å tvinge store plattformleverandører til å gi skapere en større del av inntektene som genereres viser også med denne oppdateringen de ikke lar seg skremme av verken Apple eller Google.


Sesong «Primal» er sluppet og Fortnite til tross for at den aller største hypen er over er fortsatt ekstremt populært.

Les: Til og med Paris Hilton ble sjokkert

Lanseringsvideoen er ikke bare lengre og mer filmatisk enn de fleste andre lanseringsvideoene utvikler Epic Games har laget, den viser også nye systemer som skiller seg kraftig ut fra det som tidligere har vært å finne i spillet:


Den nye sesongen gir øya et forhistorisk preg, og introduserer for første gang dyr til øya. Disse dyrene kommer i både nøytrale og aggressive varianter, og du skal kunne både jakte på dem og bruke dem til å skaffe deg ressurser.

Blant dyrene finner vi både ulver, villsvin, frosker og høner, og sannsynligvis vil det introduseres flere varianter over tid slik Epic Games har for vane.

Les: Bale forteller «gråtkvalte» Tottenham-supportere om planen sin


I tråd med «Primal»-filosofien er det altså helt nye systemer på plass, i tillegg til systemet for å jakte. Du vil blant annet kunne lage dine egne våpen, og modifisere dem til å passe omgivelsene dine. Dette inkluderer eksempelvis buer du kan lage fra trær og dyr, eller skytevåpen som kan konstrueres fra gammel teknologi som ligger strødd rundt på øya.

Les på Helsesjefen: En av fire nordmenn har for dårlig vann

Dette er noe helt nytt, for frem til nå har alle våpen du har kunnet bruke vært tilfeldig generert rundt omkring på øya eller kjøp du har kunnet gjøre fra automater eller skaffe deg fra ulike karakterer på faste steder.

Kartet har fått store endringer, spesielt i midten der det nå er helt nye lokasjoner og en stjerneformet struktur med «The Spire» i midten.


Historien fortsetter der den slapp forrige sesong, der Fortnite-øya ble sønderknust av en stor eksplosjon, og en stor ball av tilsynelatende ren kraft kalt «Zero Point» begynte å sveve i midten av øya.

Dette var noe Agent Jones, en karakter laget basert på en av de aller første «skins»-ene i Fortnite, forsøkte å hindre, og nå er han ute på oppdrag for å fjerne denne kraftballen for godt.


I prosessen har imidlertid ballen begynt å frakte med seg alt mulig rart av vesener til øya, som lar utviklerne leke med en hel drøss av samarbeid med ulike andre merkevarer. Eksempelvis har både «The Predator», «Alien» og «The Terminator» satt sin fot på øya i sesong 5, og i sesong 6 blir det åpnet for enda flere sprell av samme art.

Nå skal imidlertid fokuset være mer over på det ville og naturorienterte, og først ut blant de nye karakterene du kan spille som er Lara Croft fra «Tomb Raider»-serien. Den brasilianske fotballstjernen Neymar blir også å se senere i sesongen, merkelig nok.

Du kan laste ned oppdateringen fra og med i dag, tirsdag, og prøve ut alle de nye karakterene og systemen på øya selv. Fortnite finnes til både Windows, macOS, Android, PlayStation, Xbox og Nintendo Switch.