Den franske elektronikaduoen Daft Punk splittes opp etter 28 år

0
542

Ingen av de to som utgjør Daft Punk har tenkt til å gi seg med musikk, men nå trenger de tydeligvis litt tid fra hverandre.

28 år etter Daft Punk ble dannet i Paris er det slutt, selvsagt har de laget en gjennomprodusert video for å markere det hele.

Les: Vår dypeste medfølelse: Nicolas Cage gift for femte gang!

Thomas Bangalter og Guy-Manuel de Homem-Christo tar farvel med en 8 minutters lang video

Epilogue

Den første platen Homework var startskuddet for en kometkarriere som var med å endre hvordan musikkvideo ble laget og hva som var en «naturlig» bevegelse på dansegulvet. Fortsatt er singlene «Around The World» og «Da Funk» svært populære.

Daft Punk, som besto av Thomas Bangalter og Guy-Manuel de Homem-Christo, ga ut sin første plate i 1997. Den hadde navnet Homework og ga bandet stor suksess med singlene Around The World og Da Funk. Fire år senere kom oppfølgeren Discovery og det var rundt denne tiden at duoen begynte å opptre under robotkostymene dem etterhvert ble veldig kjente for. Den andre platen hadde sterke singler som One More Time og Harder, Better, Faster, Stronger.

Les på Engelske Klubber: James Rodriguez må velge mellom dårlig vær og masse cash eller behagelig klima og masse cash

I 2005 kom platen Human After All, etterfulgt av liveplaten Alive 2007 to år senere. Deretter gikk duoen til filmverden og laget soundtracket til filmen Tron: Legacy i 2010, før det tok helt av i 2013 med fantastiske Random Access Memories. Denne platen ble nærmest spilt i hjel av undertegnede, selv om Daft Punk egentlig lå ganske langt borte fra det jeg vanligvis hørte på. Platen ble også anmeldt til 9/10 her på Musikknyheter.no og den innenholdt det ene sterke sporet etter det andre.

Flere band og artister har allerede lagt ut om sine minner og inspirasjoner om og fra Daft Punk og duoen vil huskes som en av de virkelige store innen sin sjanger.

Les på F7: 5G vil ta av i år