Dunce-tegneserien er solgt til Italia!

0
687
Den 22 august lanseres denne Dunce-boka i Norge. Nå er rettighetene til tegneserien solgt til både Frankrike og Italia!

Nå har TO store tegneserienasjoner kjøpt rettighetene til Dunce-bøkene av Jens K. Styve. Først ut var Frankrike og og 404 Comics, og nå følger Italienske Green Moon etter.

«Eg kjenner lite til italiensk seriemarknad, men gler meg enormt til få ut italiensk «Il Dunce-bok». Ein må jo elske alt med Italia (nesten), eg skal passe på å reise ned til lanseringa, ete og drikke godt i ei veke. Med litt flaks så blir det midt i mørketida når eg treng det aller mest», sier serieskaperen bak Dunce-bøkene, Jens K. Styve.

Les: «Fallout» blir Tv-serie med «Westworld» skaperne

Lanseringen av Dunce i Italia skjer i løpet 2021! Og de starter med den første Dunce-boka, nemlig «Førstebossen»! Her hjemme har Dunce-tegneserien vunnet Dagbladets seriekonkurranse, den har mottatt Pondus-prisen og har to ganger blitt kåret til Årets tegneserie av nettsiden empirix.no. Serien går i Klassekampen og i 15 andre norske aviser!

Les på F7: Ballon d’Or deles ikke ut i år

Bærekraftig eksport!
– Vanligvis er det bare de beste tingene fra et land som eksporteres. Tenk sjampis. Tenk parmaskinke. Og resultatet er at det blir mindre av disse kvalitetsgreiene i opprinnelseslandet. Når Dunce nå har blitt solgt både til Frankrike og Italia – to av tegneserie-landene fremfor noen – så er dette nettopp et sånt tilfelle der Norge eksporterer det beste vi har. Likevel er fordelen at det blir like mye Dunce igjen å lese for folk her hjemme, sier redaksjonssjef i Egmont, Tormod Løkling.

Han mener at Jens K. Styve har rett og slett tatt bærekraftig eksport til et nytt nivå!

– Dunce-serien har en internasjonal dimensjon over seg, og er tegnet helt superb, så jeg tror virkelig denne kan lykkes på det internasjonale markedet. Selv om den handler om en alenepappas liv helt nord i Norge, eller kanskje nettopp fordi den handler om en alenepappas liv helt nord i Norge, sier redaktør Tonje Tornes i Egmont.

Til høsten kommer Dunce-boka «Apocalypse Snart!» ut i Norge. Den vil lanseres i Oslo den 22 august hos Outland i Kirkegata!

Jens K. Styve har bodd 20 år i Tromsø, men kommer opprinnelig fra Hjelmås i Nordhordland.