EA Sports ute med FIFA 20

0
1476

Den er mye snakk om den nye versjonen av FIFA som nettopp har kommet ut. Forhåndsbestillingen lå på 899 kroner, men dersom man ventet til det kom ut var prisen på 499. Spørsmålet er om det er verdt det å bruke 400 kroner mer for å få FIFA 20 tre dager tidligere.

Skrevet av Martin Olsen (16) i forbindelse med Prosjekt Kongshavn

Fifa 20 ble nylig gitt ut den 27. September. Dette har mange ventet på. EA sports, eller Electronic Arts er skaperne av FIFA som er deres mest populære spill.

EA har også utviklet spill som UFC, Madden NFL og NHL 24. September ble det mulig å forhåndsbestille FIFA 20. Prisen for å forhåndsbestille spillet lå på 899 kroner, når spillet kom ut 27. September ble prisen satt ned til 499 kroner.

Les. Hvorfor heter Juventus «Piemonte Calcio» i FIFA 2020?

Det er ingen hemmelighet at EA tjener ganske mye penger på spillene sine, men når det kommer til FIFA så er tallene vesentlig høyere. Ifølge EA`s «full year financial results», tjente de hele 24.8 milliarder kroner bare på FIFA 18.

FIFA 18 var stort for EA, grunnet at de la inn FIFA 18 World Cup i spillet, noe som tillot EA å dra inn enda mer penger. Innen 2021 er det antatt, ifølge Forbes.com at FIFA 20 kommer til å tjene inn rundt samme sum som FIFA 18.

Hvis du er kjent med FIFA, vet du kanskje hvordan EA klarer å tjene inn de mengdene med penger som de gjør. Det er flere elementer som bidrar til dette. Noen er tydelige, andre er ikke like tydelige. Den største plattformen på FIFA er det som kalles for Ultimate team hvor du skal bygge opp ditt eget lag og spille mot andre. Der har de noe som kalles for «FIFA pakker».

Disse pakkene har forskjellige rangeringer, hvor jo bedre rangering de har jo dyrere er de å kjøpe. Disse pakkene kan kjøpes med både «FIFA mynter» og «FIFA points». Mynter tjener du opp ved å spille kamper, eller ved å selge spillere du har i pakker.

«FIFA points» derimot kan du kjøpe av EA for en ganske høy sum. Dette tjener de en del på. I tillegg til «FIFA points», tjener de en del penger de tre dagene før FIFA 20 ble sluppet. Da er det nemlig som sagt mulig å få tidlig adgang til spillet. Dette koster 400 kroner mer enn å kjøpe spillet når det egentlig skal slippes.

FIFA er alt i alt et veldig populært spill. Ifølge en spørreundersøkelse EA hadde var 93% av spillere fornøyd med FIFA 19. Man kan også si seg enig at summene FIFA drar inn er ganske høye til tross for at det er et fotballspill. Det er måten EA har utviklet spillet som har gjort det til suksessen det er i dag.

Om det er verdt det å kjøpe spillet tre dager tidligere for 400 kroner mer enn ordinærprisen får man bestemme selv.