Hva har skjedd med Liverpool de siste årene?

0
740
Mot gamle høyder. (foto:liverpool, twitter)

Hva skjer med Liverpool? Liverpool FC har hatt en suveren start på sesongen og fortsetter med det gode arbeidet fra forrige sesong.

Skrevet av Petter Sand-Strand (16) i forbindelse med Prosjekt Kongshavn

Vi kan alle være enige om at Liverpool FC har hatt en formidabel sesong i 2019, men de starter like sterkt i 2019/2020 sesongen. De har ikke tapt en seriekamp siden de spilte mot Manchester City i Januar. Forrige sesong tapte Liverpool bare 1 kamp og siden har de ikke tapt. De har en fem poengs ledelse over Manchester City og virker like sterke som i fjor.

Les: Skal foreldrene sette ned foten til dagens russetid og slike feiringer?

Selv om Liverpool ikke vant Premier League så ble de mestere i Champions League. Liverpool hadde ikke den beste starten med å tape mot Røde Stjerne på borte og akkurat komme seg videre fra gruppe spillet. De kriget seg gjennom og kom seg til sluttspillet.

De hadde det relativt lett til de møtte Barcelona. Liverpool gikk på en stor smell ved å tape 3-0 på Camp Nou. Da Liverpool møtte Barcelona på Anfield Road så, så det ikke bra ut. De startet kamp uten Salah eller Firmino, men Liverpool spillerne hadde fortsatt trua og greide å vinne 4-0 og kom til finalen. Der møtte de Tottenham og vant 2-0.

Alisson Becker kom til Liverpool forrige sesong og etter den prestasjonen han hadde blir han sett på som en av verdens beste keepere. Becker holdt nullen i 21 av 38 kamper i 2018/2019 sesongen og etter den prestasjonen så vant han Golden Glove i Premier League som vil si at han var den keeperen med de beste resultatene den sesong når det gjelder om å holde nullen.

Les på Sporten: Jordan Pickford har blitt litt mindre Schmeichel

Han vant også prisen som beste keeper i Champions League og ble annonsert som beste keeper av FIFA. Han har vært og er en av de viktigste spillerne for Liverpool og dette beviste han fjor årets sesong.