Emmy til Netflix showet Bandersnatch som både er spill og film

0
755

Black Mirror er en vanvittig tv suksess til tross for at serien er beyond merkelig. – Det var naturlig når Netflix ville prøve noe nytt å bruke serien. – Det som defineres som et eventyr spill/film hvor du kan velge din egen story fikk i natt uttelling med en Emmy pris, men ikke like stor uttelling blant seerne/spillerne.  

Black Mirror: Bandersnatch vant i natt en Emmy i kategorien Fremdragende TV Film, og blir med det den første spill/film hybriden som stikker av med prisen

Les: En gigantisk flopp

Spill i sin enkleste form

Bandersnatch er en spin-off fra Charlie Brooker’s Black Mirror tv serie, en slags antologisk serie hvor vi blir servert et aldri så lite skråblikk på hvor samfunnet vårt er på vei hen med tanke på vår avhengighet av teknologi.

Selve filmen omhandler en ung spillutvikler som prøver å utvikle et spill basert på en bok skrevet av en forfatter som selv ble drevet til å utføre bestialske drap som følge av å ha skrevet boken. Filmen er proppfull av referanser til spillutvikling på 80 tallet, hvor blant annet den legendariske spillutvikleren Jeff Minter dukker opp i en liten rolle.

Les på Sporten: Iskald Cristiano Ronaldo ignorerer Lionel Messi