Er du best i «Fortnite» kan du vinne stort. 340 millioner i premiepotten i VM

0
1093

Og med denne overskriften blir plutselig både mor og far interessert i hvor god poden egentlig er i «Fortnite» – For til tross for at spillet hvor du skal være den siste av 100 spillere som lever på en øy som plages av en skikkelig skadelig storm er det ingen som spytter i glasset når VM skal arrangeres. 

340 mill. i premiepotten
Du kan vinne både Tour de France, The Masters i golf og Ironman VM. Du vil fortsatte være en fattigere person enn verdens beste Fortnite-spiller.

Les: «Avengers: Endgame» har klart det «umulige».

Epic Games har skutt gullfuglen med dette «battle royal» spillet hvor det så langt er registrert 250 millioner brukere, noe som betyr big business. – Ikke bare for produsenten som drar inn millioner hver eneste dag på kjøp i spill og sponsordealer, men også for YouTubere og spillere som er gode nok til å vinne konkurranser.

Les på Sporten: Leicester får det de ønsker for Harry Maguire

 

«Fortnite»
I spillmoduset Fortnite Battle Royale lander opp til 100 spillere på en øde øy med øks som eneste våpen. Kartet blir hele tiden mindre på grunn av en farlig storm, og spillerne må dermed bevege seg. Målet er å være den siste spilleren, eller laget, som er i live. Ved å utforske øyen kan du finne nye og større våpen.

Får mer enn vinneren av Wimbledon
Det å se på andre spille dataspill har vokst til en kjempeindustri, og mange følger sine favoritter gjennom Youtube eller den Amazon-eide tjenesten Twitch. Spilling som sportsgren, kalt e-sport, er for lengst profesjonalisert med store pengepremier, egne trenerapparater og publikumstall som overgår flere tradisjonelle idrettsgrener.

Les på F7: Ekstrem hete i USA og Canada tar liv

 

Om fire dager starter finalen i det første offisielle Fortnite World Cup i New York. Kvalifikasjonen har pågått siden april hvor det allerede er delt ut ti millioner dollar i premiepenger. Totalt er det 40 millioner dollar, tilsvarende 342 millioner kroner, i potten for hele turneringen. Vinneren kommer til å stikke av med tre millioner dollar, rundt 26 millioner kroner.