Er du klar for en kvinne som agent 007?

0
1123
Maria Rambeau

Det er bare å slappe av med en eneste gang, James Bond kommer ikke til å gjennomgå en kjønsskifteoperasjon og bli kvinne. – I sen kommende James Bond-filmen mister James Bond sitt agentnr og en tøff dame overtar 007. 

Lashana Lynch blir i det som Mail on Sunday beskriver som «et øyeblikk kinopublikummet vil miste popcornet sitt», overtar Lashana Lynch  nemlig Bonds lisens til å drepe – og hans agentnummer, 007.

Les: Fantomet møter Varg Veum i Bergen!

I følge ryktebørsen skal øyeblikket komme på følgende måte:

M sier «kom inn, 007» – og inn trår Lashana Lynch. Men avisen, som siterer en anonym «kilde på innsiden».

Lynch ble superstjerne i Marvell Universet i filmen Captain Marvel spiller hun Maria Rambeau.

Men James Bond-fansen later til å ha delte meninger, og det kommer inn også negative kommentarer på de sosiale mediekontiene til Lynch – sammen med en rekke hyllester. Ingenting er bekreftet eller avkreftet fra offisielt James Bond-hold.

Sin vane tro skal James Bond forsøke å forføre den nye 007. De vanlige triksene later ikke til å virke, skal man tro Daily Mails kilde – som også røper at det ikke lenger er «lov» på filmsettet å si «Bond-piker».

Les på Sporten: England vant VM i verdens nest mest populære idrett

– Fra nå av skal de kalles «Bond-kvinner», hevder den anonyme innsideren.

Æren for nyvinningen gis ifølge en rekke medier til den britiske manusforfatteren og skuespilleren Phoebe Waller-Bridge (34).

Det skal ifølge Guardian ha vært Daniel Craig selv som ba om at Phoebe Waller-Bridge skulle bringes inn i «Bond 25» – etter at stadig nye manusforfattere ble hentet inn i kjølvannet av regissørskifter fra Danny Boyle til Cary Fukunaga.

I mars neste år vil en ny utgave av
Den nye live action-versjonen av «Mulan» blir uten populær karakter

Waller-Bridge sto bak «Fleabag», som Craig hevdes å være fan av, så vel som å ha vært med på å utvikle «Killing Eve»-serien. I juni sa hun til Deadline :

– Det har vært mye snakk om hvorvidt Bond er relevant, fordi han er den han er og måten han behandler kvinner på. Jeg synes det er tullprat. Han er absolutt relevant nå. Det viktigste er at filmen behandler kvinnene ordentlig. Han behøver ikke, han trenger å være tro mot sin karakter, lød det klart og tydelig fra Phoebe Waller-Bridge, kjent for å skape interessante rollekarakterer.

Les: Qatar har kuttet prisen på øl før fotball VM fra grisedyrt til litt mindre grisedyrt

Og dermed trår Lashana Lynch inn i «Bond 25», som får premiere i 2020. Hun fikk gjennombruddet i ferske «Captain Marvel», der hun spilte kampflypilot. Da Lynch delte et bilde av sin karakter, skrev hun på Instagram :

– En svart kvinne i en pilotdrakt, i 2019. Det er en ny soloppgang!