Fantomet møter Varg Veum i Bergen!

0
1381

Legenden Ånden som går møter Bergens mest berømte privatdetektiv, Varg Veum, i denne spesialutgaven av Fantomet!

En stor og flott softcoverbok av Fantomet kommer ut i dag, og den har en helt unik fortelling å by på. Historien «Fantomets masker» bringer Fantomet til Bergen. Her møter han ingen ringere enn Varg Veum! Selv om det ikke akkurat er vennskap ved første blikk. Historien er skrevet av bergenseren Arild Wærness og tegnet av engelske Mike Collins. Gunnar Staalesen har velvilligst lånt ut sin privatdetektiv Varg Veum, som blir viktig for Fantomet på hans jakt etter smuglere og menneskehandlere i Bergens gater.

Les: John Turturro lager oppfølgeren til «The Big Lebowski»

Fantomet lever igjen!
Det er et halvt år siden Egmont så seg nødt til å gi opp å få distribuert og solgt det tradisjonsrike Fantomet-bladet. Men det var aldri meningen å gi helt slipp på Fantomet. Her håper vi nemlig at vi har neste generasjon Fantomet-utgivelser: En innholdsrik, variert og fargesprakende samling med Fantomet-historier, fra fjern og nær. Boka inneholder et par Team Fantomen-produserte historier, som har preget bladet siden 1970-årene. Vi har hentet en søndagshistorie rett fra amerikanske aviser, akkurat som den nylig ble publisert der. Og så har vi den spesielle, norske Fantomet-historien «Fantomets masker». I boka forteller manusforfatteren selv, Arild Wærness, om hvordan det hele kom i stand.

Les på F7: Reklameinntekter for video på nett stuper

Han kan ikke dø!
I svært mange av historiene som er skapt i de over 80 årene som er gått siden Fantomet debuterte som avisstripe, er det i handlingens løp blitt hevdet at Fantomet er død. Som regel er dette kraftig overdrevet, for mannen som ikke kan dø dukker som regel opp igjen, brått, uventet og utslagsgivende – bokstavelig talt. Så også i denne boka med hele fire handlingsmettede Fantomet-historier – foruten om «Fantomets masker» får du disse:

Den amerikanske avishistorien «Rotta må dø!» Her hjelper Fantomet en fange UT av Boomsby-fengselet, noe som må sies å høre til sjeldenhetene. Men han har sine grunner.

«Sommerfuglmannen» handler om en råbarket og farlig kriminell. Men én svakhet har han – en altoppslukende interesse for sommerfugler!

«Skjebnegropen» er en beretning om Singh-piratenes grusomheter. Som de gamle romerne lar de seg underholde av dramatiske kamper mellom sine slaver og livsfarlige dyr.

Les på Sporten: Zlatan Ibrahimovic: «Jeg ville gjøre en bedre jobb enn noen som er der nå»