Eric Cantona har hovedrollen i Inhuman Resources

0
1415

Det er en skremmende aktuell serie som Manchester United legende franske Eric Cantona spiller hovedrollen. Inhuman Resources (Dérapages) har allerede hatt premiere på Netflix og de vi har sett så langt er ekstremt bra.

Vi har sett Cantona som skuespiller før, men det har vært artig, mer enn en noe annet, nå har han blitt en klasseskuespiller på høyt nivå.

‘Umenneskelige ressurser’ hadde premiere 15 mai på Netflix etter den ble lansert på den fransk/tyske Arte i april den 2,12 millioner seere den første kvelden på de første tre episodene.

Les: Nye Batman så mørk at den blir nesten helt sort

Inhuman Resources starter med et nærbilde av Cantona, barbert hode og et stilisert skjegg / bart snakkende rett inn i kameraet.

Serien forteller historien om Alain Delambre, som fra et ukjent tidspunkt i fremtiden da han barberte hodet, forteller om hva som skjedde med ham.

Han bodde i en loslitt leilighet i Paris sammen med sin kone Nicole (Suzanne Clément), og har slitt de siste seks årene siden han fikk sparken fra jobben som direktør for HR fordi han ble ansett for å være for gammel. Arbeidsledig, nå 57 år, kan Alain bare finne strøjobber som ikke er nok til å betale tilbake lånet på leiligheten deres eller utføre reparasjoner.


Det som først ser ut som flaks kommer når det er mulighet for en jobb i konkurranse med flere andre. Etter en test og et intervju finner Alain imidlertid ut at det er en ytterligere test han må gjøre for å få jobben.

Kandidatene skal testes i en simulert gisselsituasjon. Det mystiske selskapet bak denne uvanlige rekrutteringen er Exxya, en en luftfartsprodusent, med Alexandre Dorffmann (Alex Lutz) som administrerende direktør. Dorffmann vil se hvilken av de fire lederne hans som ville være den tøffeste å drive en av Exxyas fabrikker, og sparke mer enn tusen ansatte der.

Alain forbereder seg på denne uvanlige rekrutteringsmetoden. Han ber hjelp fra sin arbeidsledige venn, Charles (Gustave Kervern), som, heldigvis, er dataspesialist. Han ansetter til og med hjelp av en ex-politi for å lære ham hvordan han skal håndtere gisler. Alain vil desperat denne jobben.

Serien er basert på en roman fra 2010 av Pierre Lemaitre, Cadres Noirs. Episodene ble regissert av Ziad Doueri, som jobbet med manuset med Lemaitre. Forfatteren var tilsynelatende imot castingen av Eric Cantona som hovedpersonen, for for ham kunne ikke Alain Delambre ha karismaen som Cantona har. På en måte har han rett, men i all ærlighet er Cantona grunnen til at de fleste vil begynne å se denne serien og fortsette å se den. Delambre er ikke en veldig sympatisk karakter, uten Cantonas fascinerende og nyanserte skildring av ham, er jeg ikke sikker på at jeg hadde ønsket å se alle seks episoder.

Les på Sporten: Kristoffer Ajer får avskjedgaven på mandag

Inhuman Resources er produsert av Arte France og Mandarin Télévison. Alle de seks episodene er nå tilgjengelige på Netflix.