Facebook har kjøpt Giphy for 4 milliarder

0
1001

Facebook skriver i en pressemelding at de har kjøpt opp nettstedet Giphy. Det skal bli en del av «Instagram-teamet», og ifølge nettstedet Axios skal Facebook ha betalt drøyt 4 milliarder kroner (400 millioner dollar).

Giphy er en av verdens største databaser for Gif-er, og har lenge vært mulig å bruke via selskapets forskjellige tjenester. Nå skal det integreres tettere med Instagram, men også brukes i selskapets andre tjenester. Trolig vil det kunne bli enda lettere å bruke gif-er på alt fra Facebook, Instagram, Messenger og WhatsApp fremover.

Ifølge Facebook sto de allerede for omtrent 50 prosent av trafikken til Giphy, hvor omtrent halvparten av dette var fra Instagram.

Mange apper bruker Giphy
Facebook sier at det ikke vil være noen umiddelbare endringer for Giphy-brukere. Det samme gjelder også andre selskaper og tjenester som benytter seg av Giphy i dag. Dette inkluderer for eksempel Apples iMessage, Slack og Twitter, som alle bruker Giphys utviklerverktøy for å få tilgang til et hav av forskjellige animerte bilder og videoer.

Men det er ikke utenkelig at Facebook vil justere dette i fremtiden. The Verge spekulerer i at Facebook kan justere på vilkårene i fremtiden, som vil tvinge konkurrentene til å enten betale Facebook for tilgang, eller ty til andre tjenester for å opprettholde funksjonaliteten de byr på i dag. Det kan også hende brukere vil ønske å bruke en annen tjeneste enn Giphy, da Facebook allerede sitter på en enorm mengde brukerdata.

Skeptisk til oppkjøpet
Oppkjøpet skal også ha ført til skepsis fra en rekke amerikanske senatorer, som peker på at Facebook stadig forsøker å skaffe seg mer brukerdata.

– Mange selskaper, inkludert noen av Facebooks rivaler, er avhengige av Giphys bibliotek av delbart innhold og andre tjenester, så jeg er veldig bekymret over det foreslåtte oppkjøpet, uttalte den demokratiske senatoren Amy Klobuchar.