Et monster uten like de siste 50 årene

0
1256

Vi anbefaler miniserien «The Loudest Voice» på det varmeste av flere grunner, den ene er Russel Crowe som klarer å skape dybde til en av verdens aller største drittsekker mangeårig leder av Fox News og politisk rådgiver på det ekstreme høyre Roger Ailes. 

Den andre grunnen er at man får et innblikk i alle de kromspring som gjøres for å bygge opp en alternativ virkelighet som gjør det mulig å velge en så inkompetent og korrupt president som Donald Trump.

Og grunn nummer tre er at det er en knakende god historie full av skitne triks fortalt meget underholdene. – Ailes som er et av de største monstrene verden har sett de siste 50 årene kan lett drive frem en endimensjonal karakter, en heldigvis er Russell Crowe glimrende og klarer å tilføre noen lysglimt av et menneske midt oppe i all faenskapen.

Les: Sjelden utgave «Melody A.M» solgt for nesten 60.000 kr

«The Loudest Voice» (HBO Nordic) får fem stjerner.

Det er dessverre bare et høydepunkt i NBC serien på Viasat og det er skuespiller David Boreanaz som er sjarmerende. Boreanaz som fikk sitt gjennombrudd som Angel i TV serien «Buffy the Vampire Slayer» fikk etterhvert sin «spin off» serie Angel. Før SEAL Team som er en enorm suksess i USA var han etterforsker i TV serien Bones i 245 over 12 sesonger.

«SEAL Team» ligner på alt annet du kan vente deg fra en slik serie, problemer hjemme med soldatkoner og ikke helt skjønner at de er ute og «redder verden», kamerater som dør eller blir skadet hvor karakterene i serien sliter med skyldfølelse, slemme arabere og oppdrag hvor noe uventet skjer og kameratene i serien må bryte ordre fra høyeste hold og de » redder kvinner og barn fra den visse død.

Karakterene i serien har litt personlighet og David Boreanaz som gjør sitt ytterste som leder for Seal Teamet gjør at litt lettere å følge med, men jeg må innrømme det er lett å «fade» ut innimellom.

Les på Sporten: Bekreftet: Real Madrids U21-landslagskaptein skal spille i Premier League

«SEAL Team» (Viaplay) får tre stjerner og bøtter med ammo

«Designated Survivor: 60 Days»

Hvis du tror at dette er originalen til Designated Survivor hvor Kiefer Sutherland blir president Thomas Kirkman så tar du feil, det er faktisk kopien. «Designated Survivor: 60 Days» har virkelig slått på stortromma og hentet inn de aller største stjernene som Sør-Korea har å by på;  Ji Jin-hee, Heo Joon-ho, Kang Han-na, Lee Joon-hyuk og Bae Jong-ok. – Det er to ord som beskrives best de vi ser på skjermen av skuespillerkunst. – «Ekstrem overspilling» , men jeg har hørt det er de de liker der nede.

Handlingen ligner veldig, men det er noen helt vesentlige forskjeller som med all tydelighet viser at det er en helt annen kultur. Da nasjonalforsamlingen rammes av et terrorangrep, er Park Mu-jin den høyest rangerte tjenestemannen i Korea. Ved å gjøre det, må han kjempe med egne følelser (som er usedvanlig sterke og fulle av tvil) og mot fiender som vil han og nasjonen ille – i 60 dager – mens han løser terrorens mysterium.

Historien i seg selv det ingenting å si på, du har bare sett alt før, unntatt det som gjør hele serien corki (hvis det er et ord). Det går så usigelig sakte, hver eneste scene snegler seg frem så du faktisk har tid til å slå opp alle de koreanske frasene i en ordbok før neste scene starter.

Les på Helsesjefen: 69 tips og råd for enda bedre sommersex

 

«Designated Survivor: 60 Days» (Netflix) får to stjerner en drage og en knapp for dobbel hastighet.