Fem unge stjerner å følge med på i sommerens EM

0
799

Det er noen dager til det braker løs i sommeren EM. I og med at Norge ikke er med kan vi heller følge med på noen andre unge og lovende. – Vi er rimelig sikre fremtiden er lys for de fem vi har skrevet om i dag.

EM arrangeres fra 11.juni til 11. juli 2021 ( heter fortsatt EURO 2020)

Les: Barack Obama mer imponert over Rashford enn klokkene til Haaland

Fem unge stjerner som er klare til å lyse opp turneringen.

Pedri

Pedro González López som bare omtales som Pedri eksploderte inn i rampelyset i en storslått debut-sesong i Barcelona. Med utrolig overblikk og evne til å plassere seg har han allerede blitt en meget viktig spiller både på Camp Nou og på Spanias landslag. Han ser ut til å etterligne sin helt Andres Iniesta og ønsker intenst å lede Spania til ære og pokaler.

Jude Bellingham
Den 17 år gamle engelske midtbanestjernen ønsker å bygge videre på sin fenomenale gjennombruddssesong i Borussia Dortmund i EM.

Til tross for 17-åringens internasjonale uerfarenhet, tvinges han til kamp på grunn Jordan Hendersons skadeproblemer og med sin fantastiske prestasjon i Englands 1-0-seier over Østerrike.

Jude Bellingham, hvis han blir solgt i sommer kommer trolig til å bli Englands dyreste spiller.

Les på Sporten: Claudio Ranieri skal inn og lage mer trøbbel for Pochettino

Ryan Gravenberch
Etter han ble den yngste spilleren i Ajaxs historie som debuterte for første laget i en alder av 16 i 2018, har Ryan Gravenberch bare blitt bedre og bedre, både for klubb og etter hvert også for det nederlandske landslaget.

Gravenberch, hvis beste posisjon er nummer 10, fikk strålende kritikker da han spilte en viktig rolle i Ajax som vant Eredivisie forrige sesong og vil se på å sette seg i rampelyset igjen om sommeren.

Les på Tysk Fotball: Fotballgalskap av Hansi Flick å gi seg hos Bayern München

Federico Chiesa
Juventus-ynglingen strålte for et ellers tamt Juventus forrige sesong, og registrerte 13 mål og 10 assists da han etablerte seg som en av de beste unge i Europa. Han har gjort seg til en favoritt på Roberto Mancinis italienske lag og vil se på å fortsette å ta et enormt ansvar og lede sitt land i sommer.

Les på F7: Cristiano Ronaldos nye hotell åpner mandag

Adam Hlozek
Den tydelig romantiske Adam Hlozek har spilt inn på scenen i europeisk fotball med Glimrende spill Sparta Praha forrige sesong. Med 15 mål på 19 opptredener i Fortuna Liga, har han blitt sammenlignet i Tsjekkia med slike som Tomas Rosicky og Pavel Nevded.

Alt ligger til rette for å fortsette sin positive utvikling i EM, som inkluderer en tur til Wembley Stadium for å møte England 22. juni.