ZAPPA

0
931

Komponist, musiker, gitarist, sanger, opprører og revolusjonær – Frank Zappa var en mann med mange talenter, som i løpet av sitt korte liv klarte å sette dype spor.

Gail Zappa og Zappas av Frank sine samarbeidspartnere har medvirket til denne altomspennende dokumentaren om legenden Frank Zappa. ZAPPA, regissert av Alex Winter, går på kino over hele landet.

Finn din nærmeste kino på zappathemovie.com

Med ubegrenset tilgang til Zappa-familiens eget materiale og gamle arkivopptak, utforsker ZAPPA privatpersonen bak den verdenskjente musikeren som aldri gikk av veien for å skape politisk turbulens i samtiden. Alex Winter snakker med Franks enke Gail Zappa og flere av Franks musikalske samarbeidspartnere, deriblant Mike Keneally, Ian Underwood, Steve Vai, Pamela Des Barres, Bunk Gardner, David Harrington, Scott Thunes, Ruth Underwood, Ray White med flere.

Les: Barack Obama mer imponert over Rashford enn klokkene til Haaland

“Frank Zappa var ikke bare et kreativt geni, men også en stor og veltalende tenker, som satte ord på samtidens galskap med usedvanlig tydelighet og glimt i øyet. En utpreget individualist som levde og arbeidet blant usedvanlige mennesker i en viktig tid. ZAPPA er ikke først og fremst en mimrefilm, men en høyst aktuell utforsking av en mann hvis verdensbilde, kunst og politiske synspunkter var langt forut for sin tid, og den er høyst relevant for vår egen urolige tid” – Alex Winter, regissør.

Les på Sporten: Nicklas Bendtner uten modellkjæreste og fotballsko