Fortsatt mulig å søke om penger fra Solofondet

  0
  872
  Maria Heimisdottir Brennodden, merkevaresjef for Solo, har mottatt mer enn 1000 søknader til Solofondet.

  En ny generasjon ungdom har latt seg inspirere av Solofondet, som har gjort et knallsterkt comeback etter å ha ligget i dvale siden 2003.

  Det relanserte Solofondet åpnet for søknader 10. april i år, og lenge før fristen for å søke har gått ut, har fondet allerede mottatt mer enn 1000 søknader fra ungdommer som ønsker hjelp til å realisere sine hjertesaker.

  Les: «Game of Thrones»-skaperne hyret for å lage «Star Wars»

  – Det er helt tydelig at Solofondet er minst like relevant i dag som det var da det først ble lansert på 1990-tallet. Vi hadde håpet å få inn rundt 1000 søknader innen fristen 31. mai, men nå ser det ut til å bli langt flere enn det. Bredden på prosjektene ungdommene søker støtte til er stor og inspirerende, sier Maria Heimisdottir Brennodden, som er ansvarlig for Solo hos Ringnes. 

  Fra grønn teknologi til musikkundervisning i Afrika

  Solofondet bevilger penger til ungdom mellom 15 og 25 år som har originale og spennende prosjekter de ønsker å sette ut i livet. Det at det ikke finnes begrensninger for hva man kan søke midler til, gjør Solofondet unikt i Norge.

  Så langt har Solofondet blant annet mottatt søknader om hjelp til å lansere ny grønn teknologi, støtte til et undervisningsprosjekt i et afrikansk land og hjelp til å arrangere ulike musikk- og kulturfestivaler.

  Gir en ny generasjon sjansen

  Solofondet ble et fenomen på 1990-tallet, og vokste til å bli en av de aller største og mest populære støtteordningene for ungdom. Den gang fikk blant annet talenter som Erlend Loe og Surferosa starthjelp fra fondet. Årets satsing er den første siden Solofondet gikk i dvale i 2003.

  – Mye har endret seg siden da. Det er inspirerende å gi en ny og svært engasjert generasjon ungdom sjansen til å realisere det de brenner for. Noen av prosjektene de søker støtte til er helt nye. Vår jury kommer for eksempel til å vurdere enkelte bloggere som bruker sin posisjon til å inspirere og hjelpe andre ungdommer, sier Brennodden.

  En egen ungdomsjury

  Solofondets jury består av 10 unge mennesker fra hele landet som har blitt plukket ut etter selv å ha utmerket seg med sitt engasjement i ulike saker.

  Juryen har allerede begynt å jobbe seg gjennom de mer enn 1000 søknadene som har kommet inn så langt, og vil fortsette dette arbeidet til fristen går ut 31. mai. Den kommer til å se etter originalitet og ekstraordinært engasjement for egenutvikling eller innsats i saker som gagner flere.

  Deler ut opptil 800 000 kroner i 2019

  Solofondet skal dele ut opptil 800 000 kroner totalt i 2019. I starten av juni vil de første mottakerne av penger fra Solofondet offentliggjøres.

  – Det er fremdeles mulig å søke støtte ved å gå inn på solofondet.no. Her finner de som ønsker å søke all den informasjonen de trenger, sier Brennodden.