Gareth Southgate oppfordrer alle til å gjøre som Thierry Henry

0
731
Ferdig med sosiale medier, men ikke med magasiner som GQ

Mengden med hat, rasisme og løgner som florerer i sosiale medier er hårreisende, tidenes verste president i USA, Donald Trump hadde ikke hatt sjans for å bli president var det ikke for Facebook, og Twitter sin vente og se holdning.

Selv om Donald Trump er ute av både det White hus og sosiale medier er ikke hatet, rasismen og løgnene borte. Den franske fotballegenden Thierry Henry slettet alle sine profiler i protest, han får nå full støtte av Englands landslagssjef i fotball, Gareth Southgate.

Les: Du kan være Neymar eller Lara Croft i «nye» Fortnite

Ikke bare det han ser gjerne at hans egne spillere gjør som Thierry Henry og avslutter aktiviteten i sosiale medier.

Franske Henry slettet lørdag alle sine kontoer i sosiale medier. Budskapet var tydelig: Han gjenopptar ikke aktiviteten før selskapene bak tar affære mot rasisme og hets.

Henry mener eierne bak store sosiale medier-plattformer som Twitter, Facebook og Instagram må gjøre mer for å få bukt med nett-trollene.

Franskmannen hadde i alt 14,8 millioner følgere fordelt på ulike plattformer.

Les på Sporten: Harry Kane holder kortene tett til brystet

Den engelske landslagssjefen applauderer Henrys boikott.

– Jeg tror dette er noe alle spillere, og alle høyprofilerte mennesker som kan finne på å motta negativ oppmerksomhet, må tenke over. Det handler heller ikke bare om profilerte folk, barn blir også trakassert på nett

– Jeg mener at dette absolutt er noe våre spillere må vurdere også