Hånes av legende: «Han er fotballens Greta Thunberg»

0
805
Mehmet Scholl

Det er overhodet ikke positivt ment når Bayern München legenden Mehmet Scholl med sine 15 år i klubben omtaler sin 24 år gamle etterfølger Joshua Kimmich som fotballens Greta Thunberg.

Den svenske miljøaktivisten er en rød klut for gamle menn og Scholl er ikke noe unntak. -Joshua Kimmich er ekstremt frittalende når han snakker om hvilke strategier den sydtyske storklubben bør legge opp.

Kimmich har kritisert troppens bredde, Scholl benytter klassisk hersketeknikk som har sammenlignet ham med klimaaktivisten Greta Thunberg.

Les: Halvparten av norske niåringer er på sosiale medier

Alt for ung og uerfaren til å uttale seg

«Jeg tenker på Joshua Kimmichs mange skuespill og intervjuer. Det er blitt litt for mye for meg, og jeg har tenkt på det: Han er tysk fotballs Greta Thunberg», sier Scholl hånlig på Bayern 2 (tilsvarende lokalt sending for NRK)

Han sparer ikke noe, og kritiserer 24-åring for å konstant rekke opp hånda: «Og ja, han er på vei, og innsatsen taler for det. Men hvor ender det? Han er ikke en Bastian Schweinsteiger ennå2

Kimmich kom til Leipzig i 2015 og har spilt 133 kamper for klubben så langt, samt 48 landskamper for Tyskland. Han kjøper ikke Scholl sine nedverdigende ord.

«Alle har sin egen mening. Selvfølgelig er det vanskelig å ta ansvar når du er 18 eller 19, men ellers kan du ta ansvar for alle aldre, enten i fotball eller andre steder på jobb»

Les: Glem Liverpool og Nice – rebellen Balotelli har endelig valgt riktig klubb

Mehmet Scholl har nå fylt 49 år og spilt 334 kamper i Bayern-trøya fra 1992 til 2007.