Her er artistene i «Hver gang vi møtes»

0
640

Mandag denne uken startet innspillingen av den ellevte sesongen av «Hver gang vi møtes». – «Hver gang vi møtes» er et program som befriende nok berører artisters virkelige liv, nakent og ærlig, sier Hanne Krogh.

Hanne Krogh er en av syv artister som nå har flyttet inn på «Hver gang vi møtes»-gården, Vestre Kjærnes gård i Våler kommune.

Her skal artistene bo de neste ti dagene. Omgitt av grønne åkre og gårdsidyll, skal de hylle hverandre med hver sine versjoner av de ulike låtene artistene er kjent for og dele historier fra sin karriere og sine liv.  

Les: De største kjendis konspirasjonsteoriene gjennom tidene

De syv artistene som er klare for å gi oss magiske musikalske øyeblikk og gode historier i «Hver gang vi møtes» sesong 11 er:  

Hanne Krogh, Maria Mena, Arne Hurlen, Trygve Skaug, Staysman, Hkeem og Agnete Saba (tidligere etternavn Johnsen). 

Les på Sporten: Solgt for 6 milliarder kroner

Hanne Krogh

Artist, tekstforfatter og historieforteller

Født 24. januar 1956.  

–  Å være artist kan være et ensomt yrke. Jeg gleder meg til å tilbringe tiden sammen med kollegaer som jeg gjerne vil bli nærmere kjent med, menneskene selv, musikken deres og historien bak sangene de har gitt oss. Hva brakte dem dit? Hva inspirerte dem? 

– Og for en gjeng. Jeg tror frokoster, prat på trammen, latter og nær ettertenksomhet kan skape vennskap for resten av livet. «Hver gang vi møtes» er et program som er befriende nok berører artisters virkelige liv, nakent og ærlig.  

Hanne Krogh er en norsk artist, tekstforfatter og historieforteller. 

Hun trådte inn i det nasjonale rampelyset allerede som 15-åring da hun i sin første tv-opptreden vant Melodi Grand Prix med «Lykken er». Siden da har hun oppnådd suksess på svært ulike arenaer og tilbrakt nesten hele livet på scenen.  

I tillegg til en sang-karriere har Hanne hatt hovedroller både i teater og på filmlerretet, blant annet som Sonja i Norges mest sette film, «Reisen til julestjernen». 

Med gruppen Bobbysocks, som hun selv hadde ideen til og skapte, vant Hanne og Elisabeth Andreassen Norges første seier i Eurovision Song Contest med «La det swinge» – og turnerte deretter verden over. 

Hennes julekonserter har vært en årlig tradisjon i over tretti år, og hun har vært programleder for utallige tv-program, blant annet «Rockheim Hall of Fame». 

i 2009 vant hun TV2s «Det Store Korslaget» med «Team Hanne» fra Haugalandet. 

Det siste tiåret har hun vært ansvarlig for flere store scene-produksjoner sammen med tre av Norges fremste opera-tenorer, med temaer som Havlandet Norge og Stemmerettsjubileet. 

Gjennom sine utgivelser av Prøysen og Egner, formidler hun landets musikalske barneskatter til stadig nye generasjoner. 

Hanne Krogh har mottatt to Spellemannspriser, Peer Gynt-prisen, Gammleng-prisen, De fykende måker, Kulturbrobyggerprisen og Homobevegelsens ærespris. Hun er avbildet på frimerke og har også fått en gate oppkalt etter seg i hjembyen Haugesund. 

Hanne har utgitt 25 album – hvor de aller fleste har solgt til gull eller platina. 

Maria Mena  

Artist og låtskriver

Født: 19 februar 1986

 – Jeg har blitt spurt flere ganger om å delta i «Hver gang vi møtes» men har ikke følt meg klar. Da jeg ble spurt i fjor snakket jeg med Odd Nordstoga etter at han hadde vært med. Han sa at det ikke var noe å være redd for. Tvert imot! Og for en fin gjeng som er med i år. At jeg er med denne sesongen passer perfekt med release av ny musikk og et comeback i spotlighten, så var det bare en ting å gjøre – å si ja.

– Jeg gleder meg til de får høre mine versjoner som jeg er stolt av. Jeg gruer meg mest til å være hjemmefra og borte fra hund og mann. Det blir og spesielt å ha kamera opp i ansiktet  hele tiden. Jeg  håper jeg fort blir vant til det.

Maria slo igjennom med «My Lullaby» i 2002. Siden da har Mena vært på en unik reise som artist, låtskriver og menneske, og vi har fått ta del. Mena når oss like gjerne med varme og humor som med skjørhet og smerte i tekster som «I Don’t Wanna See You With Her», «Just Hold Me», «You Are The Only One», «All This Time» og «Fuck You».  

Som om ikke det var nok synger hun til og med julen inn. Listetoppende og fire ganger platina-sertifiserte  «Home For Christmas»  har etablert seg som en moderne klassiker og ble i 2019 kåret til tiårets beste julelåt av NRK P3.  


Hittil har Maria Mena sluppet syv studio-album, alle topp 10 i Norge og på hitlister også i Tyskland, Sveits og Nederland hvor de er sertifisert til gull eller platina. Hitsinglene har oppnådd tilsvarende plasseringer og sertifiseringer i Danmark, Finland, Nederland, Tyskland, Polen, Østerrike, Sveits, New Zealand, UK og USA i tillegg til Norge.  
Mena har vært nominert til et utall priser, og i 2008 vant hun Spellemann for albumet «Cause and Effect», i 2011 mottok hun Edvard-prisen for pop-musikk for «Viktoria» samt at hun ble tildelt  Norsk Kulturråds Ærespris i 2015. 


Flittig turnering har etablert Maria Mena som en superb live-artist, som selger ut konserter i både Norge og Europa. I 2019 spilte hun for 12. gang for et utsolgt hus i legendariske Paradisio i Amsterdam. I april slapp Maria Mena singelen «Not OK», og i juni fulgte hun opp med singelen «Lies (they never leave their wives)» som har gitt navnet til turnéen hvor Mena skal  besøke 14 norske, og et utvalg europeiske, byer med «They Never Leave Their Wives Tour».  

Trygve Skaug   

Låtskriver, artist, musiker og poet

Født 6. februar 1985 

 –  Jeg har gledet meg helt siden jeg fikk spørsmålet. Tenk så heldig jeg er som får sjansen til å bli så godt kjent med kollegaer som jeg ser sånn opp til og setter pris på. Jeg har brukt god tid på å komme under huden på musikken deres, men nå skal jeg endelig få bli kjent med menneskene bak kunsten.

– Jeg gleder meg til kaffekopper, musikk-prat og gode timer med den utrolig fine og snodige gjengen som drar ut på gården. Jeg valgte å bli med fordi programmet virkelig har kjærligheten til musikken og hjertene til kunstnerne i fokus. 

Trygve Skaug er en norsk låtskriver, musiker og poet. Han har gitt ut fire soloalbum og seks diktsamlinger og har i tillegg vært låtskriver og vokalist i bandet StMorritz siden oppstarten i 2006. Skaug er en av de mestselgende lyrikerne i Norge. Diktene hans er blant de mest delte på sosiale medier, med over 90.000 følgere. 

Arne Hurlen

Låtskriver og frontfigur i Postgirobygget. 

Født: 17 juli 1970

 –  Jeg har blitt spurt om å delta tidligere, men det har vært problematisk siden jeg turnerer hele sommerhalvåret. I år følte jeg for å prøve noe nytt, og da var «Hver gang vi møtes» et naturlig valg. Jeg forventer at oppholdet blir minneverdig, både for egen del og for de andre deltakerne. Jeg er sikker på at det blir spennende å fremføre andres låter. Men det jeg gleder meg mest til, er å få oppleve dyktige artister og musikere tolke meg. 

Postgirobygget med låtskriver og frontfigur Arne Hurlen i spissen, oppsto i studentmiljøet ved NTNU i Trondheim. To selvfinansierte demoplater i 1995 fikk voldsom oppmerksomhet i studentmiljøet, og fant nærmest på egenhånd veien til hele platebransjen i Norge. Året etter, etter ca. 6 lokale konserter og nesten like mange øvinger, blir debutplaten «Melis» en av tidenes mestselgende debuter i Norge. Sanger som «Idyll», «En solskinnsdag», «Tidløs», «Sommer på jorda» og «Luftmadrass» har for lengst blitt en del av den norske sommerkulturen, og fenger stadig nye generasjoner. De siste 20 årene har de frekventert landets største festivaler, og slapp sitt tiende album «Lykke til» 19 juni i år. 

Stian «Staysman» Thorbjørnsen

Født: 10. mars 1982

Artist, forfatter, låtskriver, programleder og realitydeltager.

 – Det er en stor ære å få covre låtene til de andre artistene. Det er med skrekkblandet fryd jeg skal fremføre mine versjoner. Og jeg gleder meg så klart til å høre hvordan de skal fremføre mine låter. Dette blir utrolig spennende, sikkert som en musikalsk leirskole med mye musikk, gode historier, latter og kanskje noen tårer.  

Stian Thorbjørnsen, «Staysman», er en norsk artist, forfatter, programleder og realitydeltager. Han slo gjennom som «Paradise-Stian» i sesong fire av TV 3-serien Paradise Hotel i 2012. Han har også vært med i TV 3-serien Robinsonekspedisjonen i 2013. Staysman & Lazz har blant annet deltatt i MGP 2015 med «En godt stekt pizza», som sammen med «Kaptein Morgan» er deres største hits. De gjør 100 spillejobber i året og har 100 millioner strømminger av musikken sin. Staysman er tidligere programleder på NRK og i sommer ledet han «Allsang på grensen» med Katrine Moholt. 

Abdulhakim «Hkeem» Hassane 

Rapper, artist og låtskriver 

Født: 29 juni 1997

  – Jeg sa ja til å vøre med fordi det er en ny utfordring, og fordi jeg egentlig ikke har noe særlig forhold til «Hver gang vi møtes» fra før. Jeg tenker det vil bare gjøre oppholdet mer spennende, jeg vet rett og slett ikke helt hva jeg går til. Jeg ser frem til opplevelsen på gården, og jeg forventer at dette her blir en minneverdig sesong. Bare se på artistene som er med i år, fantastisk.  

 – Jeg gruer meg litt til å fremføre låtene til de andre artistene, og jeg lurer virkelig på hvordan de kommer til å ta imot min hyllest til dem. Jeg gleder meg til dagen min, jeg ser virkelig frem til det, og jeg gleder meg spesielt til å se hvilke låter de andre har valgt. Jeg har en følelse av at jeg kanskje kommer til å bli overrasket. 

21 år gamle norsk-nigersk-ghanesiske Abdulhakim Hassane fra Oslo, under artistnavnet Hkeem, fikk sitt kommersielle gjennombrudd med låten «Fy Faen» i 2017. Låten toppet både streaming-lister og den offisielle norske hitlisten samme år, og ble nominert i kategorien «årets låt» under P3 Gull 2017 og vant klassen «årets låt» under Spellemannprisen 2017. Låten har nå svimlende 44 millioner streams. Hkeem vant Spellemannprisen 2018 i klassen «årets musikkvideo» for «Ghettoparasitt», regissert av Thor Brenne. Samme år ble han signert til Dreammaker/Sony Music, og i 2019 kom debutalbumet HKEEM, hvor han var mer personlig enn noen gang, med låter som «Madiba» og «KDVPM» med Unge Ferrari. Hkeem har spilt på blant annet Stavernfestivalen, Slottsfjell, Ekstremsportsveko, Vervenfestivalen, Utopia, Festningen-festivalen og VG-lista. Han er nå aktuell med låten «Fly»- en låt han håper vil bli spilt i noens bryllup en dag. 

Agnete Saba (tidligere etternavn Johnsen) 

Født: 4. juli 1994

Artist, musiker. 

– «Hver gang vi møtes» er noe jeg alltid har hatt lyst til å være med på, fordi det virker som en utrolig fin opplevelse som artist. Men jeg har selv aldri tenkt at det er noe jeg selv skulle få oppleve, så at jeg nå skal få være med på dette, og sammen med så dyktige artister er kjempemoro. Det er jo artister med låter jeg har vokst opp med å høre på, danset til på fester og sanger jeg har grått til. Så det blir veldig spennende å bli kjent med menneskene bak låtene. 

– Det blir jo selvfølgelig litt skummelt å spille mine tolkninger av de andre sine låter, men jeg håper de liker mine versjoner. Også er jeg selvfølgelig veldig spent på hvordan deres tolkninger er av mine låter. Jeg gleder meg masse!

Agnete Kristin Saba (tidligere etternavn Johnsen) er en norsk artist, musiker og vokalist. Hun var frontfigur i gruppa The BlackSheeps, som vant MGP Junior i 2008 og de kom på andre plass i MGP 2011. Hun representerte Norge i Eurovision Song Contest 2016. Agnete har vunnet «Skal vi danse» på TV 2 og deltatt i «Stjernekamp» på NRK der hun ble nummer to. Agnete har brukt artistnavnene Aggie og Agnete. 

Sesong 11 av «Hver gang vi møtes» har premiere på TV 2 og TV 2 Sumo på nyåret i 2021.