Her er Nirvana-babyen i dag

0
1295
Spencer Elden både til høyre og venstre

Det som må være en av verdens mest berømte babyer har blitt en ung mann. Den nå 29 år gamle Spencer Elden bruker fortsatt Nirana Coveret som sjekketriks.

Coveret med den svømmende undervannsbabyen har blitt et av 90-tallets mest ikoniske, og albumet ‘Nevermind’ av bandet Nirvana har blitt en av rockhistoriens mest innflytelsesrike med 30 millioner solgte eksemplarer.

Spencer Elden har i hele sitt liv vært kjent som den nakne, svømmende babyen fra Nirvanas gjennombruddsalbum, ‘Nevermind’, utgitt i 1991.

Les: James Bond – No Time to Die, trailer

Til de som lurer, dollarseddelen er digitalt lagt inn senere

Han har tidligere sagt at det ofte etterlater ham med en med en litt merkelig følelse av at så mange mennesker har sett ham naken.

«Det er litt ‘skummelt’ at så mange mennesker har sett meg naken. Jeg føler meg litt som verdens største pornostjerne»

Imidlertid innrømmer han at han fra tid til annen har brukt sin stjernestatus til å sjekke jenter: «Jeg har brukt sjekkereplikken: ‘Vil du se penis … igjen?’, Innrømmer Spencer, som ofte blir stoppet på gaten for å signere det berømte ‘Nevermind’ -omslaget.

En annen relativt merkelig opplevelse skjedde da Spencer ble invitert hjem til en rik kvinne som ønsket at han skulle svømme i svømmebassenget sitt – utelukkende fordi han var den berømte ‘Nirvana-babyen’.

Les på Sporten: Har imponert Solskjær: Holder døren stå på gløtt for utlånt Manchester United-par

Spencer, som aldri har møtt medlemmene i Nirvana selv, har ingen drøm om å bli rockestjerne selv. Han vil være pilot. På fritiden praktiserer Spencer merkelig nok vannpolo – men ikke naken …

Spencer Elden sier også at han absolutt ikke har blitt rik av berømmelsen, selv om han av og til scorer litt praktisk ved å sette opp intervjuer og fortelle sin historie.

Da bildet ble tatt tilbake på begynnelsen av 1990-tallet, mottok Spencers foreldre $ 200 for ulempen.

Den betalingen har ikke endret seg, og det er ikke utbetalt noen kule bonuser, selv om rundt 30 millioner mennesker i dag har albumet hjemme, og omslaget har blitt et av de mest berømte i musikkhistorien.

Les på F7: Russland gjenopptar planene om verdens råeste vei fra New York til London