Dette er de nye «Kompani Lauritzen»-rekruttene

0
1062
Bak f.v: Margrethe Røed, Jakob Schøyen Andersen, Bernt Hulsker, Vegard Harm, Carl Martin Eggesbø, Morten Hegseth. Midten f.v: Christine Dancke, Siri Nilminie Avlesen-Østli, Linnéa Myhre, Ulrikke Brandstorp. Foran f.v: Vida Lill Berge, Håvard Tjora, Edward Schultheiss og Faten Mahdi Al-Hussaini. Foto: Matti Bernitz

14 nye rekrutter har gjennomført innrykk på Setnesmoen. Møt deltakerne i sesong 2 av «Kompani Lauritzen».

Innspillingen av sesong 2 av «Kompani Lauritzen» er i gang på Setnesmoen. Her er rekruttene du møter når en ny sesong av seersuksessen er tilbake på TV 2 våren 2021:

Les: James Bond – No Time to Die, trailer

Navn: Linnéa Myhre
Alder: 30
Kommer fra: Molde
Bor: Oslo
Yrke: Forfatter / skribent

– Hvorfor har du takket ja til å være med på «Kompani Lauritzen» og hva håper du å få ut av deltakelsen?
– Jeg har takket ja for å lære meg å takle fysisk og psykisk utmattelse. Jeg er livredd for å bli for sliten, og ettersom jeg derfor har aldri har hatt motivasjon til å presse meg til det ytterste, har jeg heller avfunnet meg med å være middels i alt, og at jeg må unngå alt som kan gjøre meg for sliten. Det har jeg lyst å gjøre noe med. Selv om jeg vet at det kommer til å koste mye av meg.

– Hva kommer du til å savne mest mens du er i Kompaniet? 
– Jeg kommer til å slite med brusen. 

– Har du gjort noe fysiske og/eller mentale forberedelser i forkant av innspillingen?
– Jeg har gradvis kuttet ned på brus og matvarer jeg er avhengig av, og trent litt smartere enn vanlig. Men det er jo vanskelig å forberede seg på noe man ikke helt vet hva er, så jeg har prøvd å ikke overdrive forberedelsene. 

– Hva tror du blir den største utfordringen for deg under oppholdet?
– Det å orke å fortsette å gå når jeg er sliten. Jeg pleier å gi opp når det blir for tungt, og jeg har ingen indre stemme som forteller meg at det kommer til å gå bra. Men jeg har jo veldig lyst å lære meg å bli mer utholdende, og da tenker at dette er en god mulighet. Så da håper jeg at jeg ikke ryker på første forsøk – det hadde vært så fint å bli litt bedre på det.

– Har du noe erfaring fra militæret fra før av?
– Jeg hadde veldig lyst i militæret etter videregående, men turte ikke, og det har irritert meg veldig i etterkant. Forhåpentligvis kan tre noen uker her gjøre opp for noe av det tapte.

Linnéa Myhre

Les på Sporten: Først James Rodriguez og Allan, nå også Chelseas neste store midtstopper

Navn: Christine Dancke
Alder: 36
Kommer fra: Kolbotn
Bor: Oslo
Yrke: Programleder og daglig leder i Vrang Produksjon

 – Hvorfor har du takket ja til å være med på «Kompani Lauritzen» og hva håper du å få ut av deltakelsen?
– Fordi samboeren min elsker programmet og nektet meg å si nei, men også av følgende årsaker for egen del: Eksponeringsterapi for et, for meg, ganske ekstremt sosialt eksperiment, og det at jeg til daglig styrer og ordner og planlegger svært mye så det blir kanskje digg å bare gjøre det jeg får beskjed om. Kanskje. Jeg håper også å føle på mestring og glede.

– Hva kommer du til å savne mest mens du er i Kompaniet? 
– Simon og jobben min, uten tvil. Gruer meg ganske mye til å forlate begge, selv om det ikke er for så lenge. Jeg kommer også til å savne den snobbete kaffen jeg drikker. 

– Har du gjort noe fysiske og/eller mentale forberedelser i forkant av innspillingen?
– Jeg har tenkt på at jeg burde tenkt på å forberede meg, men svaret er nei. Jeg håper likevel at mitt relativt jevne aktivitetsnivå på begge områder vil hjelpe meg under oppholdet.

– Hva tror du blir den største utfordringen for deg under oppholdet?
– Det blir veldig spennende å finne ut, men jeg er litt redd for at jeg skal bekymre meg for litt for mange ting underveis. Jeg er en ganske bekymret type, og er litt redd for at jeg ikke skal «passe inn». Også har jeg store problemer med løping og kaldt vann, så den er jo lei. Lurer også på om jeg kanskje burde trappet ned på kaffen, men det er muligens litt sent å komme på nå.

– Har du noe erfaring fra militæret fra før av?
– Ingen.

Christine Dancke

Les på F7: Russland gjenopptar planene om verdens råeste vei fra New York til London

Navn: Edward Schultheiss
Alder: 45
Kommer fra: Drammen
Bor: Drammen
Yrke: Skuespiller

– Hvorfor har du takket ja til å være med på «Kompani Lauritzen» og hva håper du å få ut av deltakelsen?
– Jeg synes det var så gøy å være i militæret selv for over 20 år siden, og har lyst til å oppleve noe av det igjen. Jeg opplevede så mye der jeg ellers aldri ville fått opplevd – som lange turer, å være så sliten at man ser syner, og ikke minst mestringsfølelse. I «Kompani Lauritzen» håper jeg at jeg klarer å gjennomføre oppgavene slik at jeg sitter igjen med en mestringsfølelse.

– Hva kommer du til å savne mest mens du er i Kompaniet? 
– Barna mine.

– Har du gjort noe fysiske og/eller mentale forberedelser i forkant av innspillingen?
– Overhodet ikke!

– Hva tror du blir den største utfordringen for deg under oppholdet?
– Det må være de fysiske testene. Jeg er ikke i spesielt god form og har aldri trent. 

– Har du noe erfaring fra militæret fra før av?
– Ja, jeg var i Forsvaret, og var dragon i Oppklaringseskadronen i Brigaden i Nord-Norge. Da var jeg ung og sprek, haha!

Edward Schultheiss

Les på Helsesjefen: Hjernen trenger også mat

Navn: Siri Nilminie Avlesen-Østli
Alder: 36
Kommer fra: Hamar
Bor: Oslo
Yrke: Programleder / journalist i TV 2

– Hvorfor har du takket ja til å være med på «Kompani Lauritzen» og hva håper du å få ut av deltakelsen?
– Da jeg så sesong 1 på tv fikk jeg så lyst til å være med! Det er et utrolig kult konsept og jeg ble skikkelig glad for å bli spurt. Jeg liker at man jobber sammen som lag, i tillegg til å presse seg selv. Jeg elsker utfordringer og selv om det sikkert blir blytunge dager håper jeg dette blir en opplevelse for livet. 

– Hva kommer du til å savne mest mens du er i Kompaniet? 
– Helt klart familien. Det gjør vondt å reise fra barna, men jeg vet de har det fint hjemme med mannen min. Jeg reiser litt i jobben, men har aldri vært så lenge borte fra dem før, så det blir nok tøft. Sikkert mest for meg! 

– Har du gjort noe fysiske og/eller mentale forberedelser i forkant av innspillingen
– Haha, ja, vi kan vel si det har vært litt overtenning. Jeg liker å være så godt forberedt som mulig, så jeg ba faktisk mannen innta en PT-/fenrik-rolle. Det har jeg angret på et par ganger i sommer, når han har fått meg til å svømme i iskaldt vann, gått fra meg i marka – utstyrt med kart og kompass, og kjørt bootcamp med 25 kg. på ryggen, med tilhørende festlige kommentarer. Tror det er bra for ekteskapet at han dimitteres snart, for å si det sånn. Men forhåpentligvis hjelper det når vi skal konkurrere på ordentlig. Jeg har fått kjenne på det å presse meg ut av komfortsonen i hvert fall. 

– Har du noe erfaring fra militæret fra før av?
– Ja, faktisk! Jeg hadde så lyst til å dra i militæret da vi skulle ha utplassering på ungdomsskolen at jeg fikk innvilget en arbeidsuke på Rena leir. Det var så moro! Jeg liker rutiner, faste rammer og fysiske prøvelser, så det var en suksess. Men det kan nok ikke sammenliknes med de utfordringene vi får i «Kompani Lauritzen». 

Siri Nilminie Avlesen-Østli

Navn: Morten Hegseth
Alder: 34
Kommer fra: Stjørdal
Bor: Oslo
Yrke: Programleder

– Hvorfor har du takket ja til å være med på «Kompani Lauritzen» og hva håper du å få ut av deltakelsen?
– Fordi jeg elsker programmet, kanalen og det å være i realitybobla. Og ikke minst at Vegard er med. Det gjør hele opplevelsen verdt det. Dessuten har jeg null militær erfaring, og er det noe jeg mangler i mitt eget liv, så er det militær disiplin.

– Hva kommer du til å savne mest mens du er i Kompaniet?
– Familie, først og fremst. Og muligheten til å trekke meg tilbake for meg selv.

– Har du gjort noe fysiske og/eller mentale forberedelser i forkant av innspillingen?
– Jeg har løpt i hele sommer, og har forberedt meg mentalt. Men jeg tror ikke man kan forberede seg så mye til dette. Det viktigste er å gå akutt inn i bobla når det starter. Og tro meg, det kommer jeg til å gjøre. Jeg har dessuten et konkurranseinstinkt som grenser til psykopati, så dette blir spennende.

– Hva tror du blir den største utfordringen for deg under oppholdet?
– Å gå på do mens andre er i samme rom, og det å holde tilbake latteren når jeg får voksenkjeft. Det er få ting jeg synes er mer komisk enn voksne menn som kjefter på meg bare for syns skyld. 

– Har du noe erfaring fra militæret fra før av?
– Null. Det året jeg egentlig skulle i militæret, brakk jeg armen og ble med i Big Brother på TVNorge, haha.

Morten Hegseth

Navn: Margrethe Røed
Alder: 43
Kommer fra: Bærum
Bor: Bærum
Yrke: Programleder og skuespiller

– Hvorfor har du takket ja til å være med på «Kompani Lauritzen» og hva håper du å få ut av deltakelsen?
– Jeg satt sammen med en venninne som fortalte hvor mye hun elsket programmet og sa at hvis jeg noen gang ble spurt om å være med måtte jeg si ja. I det hun sa det plinget det en melding inn på mobilen min med forespørselen. Jeg føler det var meningen. Jeg takket ja fordi nesten alt med «Kompani Lauritzen» er annerledes enn det jeg er. Jeg er redd for mye av det vi må gjøre og kommer nok til å bli megasliten av all treningen. Det hadde vært gøy å se om jeg likevel klarer å gjennomføre det og om jeg innerst inne er litt tøffere på sånne ting når jeg må. Det er lett å velge bort dette i hverdagen. 

– Hva kommer du til å savne mest mens du er i Kompaniet?
– Jeg kommer helt klart til å savne samboeren min, våre tre barn og valpen vår, JIPPI.  Og sikkert tryggheten i å kunne velge komfortsone fremfor fysisk slit og skumle utfordringer.

– Har du gjort noe fysiske og/eller mentale forberedelser i forkant av innspillingen?
– Jeg hadde planer om å trene meg opp til å bli superwoman, men dessverre ble det ikke sånn i sommerferien. Jeg har begynt å løpe litt da, så noe har jeg gjort. Mentalt sett tenker jeg at jeg får stole på psyken min og prøve å tenke «her og nå» og ikke grue meg for ting jeg ikke vet hva er. Jeg vet også at vi er mange som backer opp hverandre og jeg blir bedre med andre mennesker rundt meg.

– Hva tror du blir den største utfordringen for deg under oppholdet?
– Jeg gruer meg til de skumle utfordringene. Jeg er livredd for høyder, får vondt under føttene og blir svimmel når jeg ser bilder av mennesker oppå høye fjell. Jeg er til og med redd for å skli ned den bratteste sklien i Lekeland. Jeg står nederst og tar imot 4-åringen min. Men jeg håper at jeg kommer inn i en boble som gjør at jeg klarer det, siden jeg egentlig ønsker å være tøff!

Jeg roter vekk ting ofte og kan gå og snakke i mobilen mens jeg leter etter den. Jeg er ikke så glad i å rydde og tenker ofte at ting ordner seg selv om det er litt kaos i klær og ting. Det kan bli utfordrende å få med seg alt utstyret i sekken og bevare tellekantene i skapet. Samboeren min, Tomas, gleder seg mest til at jeg kommer hjem med et nytt syn på orden, han er nemlig den ryddige av oss to.

– Har du noe erfaring fra militæret fra før av?
– Jeg har ingen erfaring fra militæret. Det nærmeste må være at jeg har gått i korps, haha. Med uniform og marsjering, rett og hvil.

Margrethe Røed

Navn: Håvard Tjora
Alder: 43
Kommer fra: Gjøvik og Oslo
Bor: Oslo
Yrke: Lærer og forfatter

– Hvorfor har du takket ja til å være med på «Kompani Lauritzen» og hva håper du å få ut av deltakelsen?
– Jeg har undervist i over 16 år, og daglig oppfordret elevene mine til å våge og til å tørre å gripe om mulighetene i livet. Jeg er opptatt av det samme for meg selv, og kunne ikke la en mulighet til en så unik opplevelse gå fra meg. Samtidig jobber jeg med en bok om mot, og ser på deltagelsen som ypperlig research, da mye av det vi skal gjennom, kommer til å kreve det motet jeg har, og enda litt til. 

– Hva kommer du til å savne mest mens du er i Kompaniet?
– Jeg kommer til å savne familien, og aller mest ungene. Ellers er det lite av gjenstander og gjøremål i hverdagen jeg kommer til å savne.

– Har du gjort noe fysiske og/eller mentale forberedelser i forkant av innspillingen?
– Jeg har trent styrke etter at treningssentrene åpnet etter covid-19, og så jeg har jeg løpt en del og gått mange turer i sommer. Mentalt har jeg snakket høyt med meg selv mens jeg har løpt, der jeg framsnakker det å hoppe i fallskjerm og gå inn i trange rom – men jeg er litt usikker på hvor mentalt forberedt jeg er til å gjennomføre det likevel.

– Hva tror du blir den største utfordringen for deg under oppholdet?
– Jeg strever en del med klaustrofobi, og har litt høydeskrekk, så det gruer jeg meg til. Ellers ser jeg aller mest fram til oppholdet, og det å møte de ulike utfordringene, og bli kjent med de andre.

– Har du noe erfaring fra militæret fra før av?
– Jeg tok førstegangstjenesten og var i stabskompaniet. Det var et fullstendig bortkastet år, som gikk med til snøbrøyting, søppeltømming og kosting av oppstillingsplasser. Vi hadde nesten ingen militær trening – jeg tror aldri jeg har brukt så få sider ved meg selv verken før eller etter.

Håvard Tjora

Navn: Bernt Hulsker
Alder: 42
Kommer fra: Vestnes i Møre og Romsdal
Bor: Oslo
Yrke: Mediemann og tidligere levemann

– Hvorfor har du takket ja til å være med på «Kompani Lauritzen» og hva håper du å få ut av deltakelsen?
– Jeg takket ja grunnet alle utfordringene jeg vil få fra jeg står opp til jeg legger meg. Dessuten er dette hjemme i Romsdal – Norges Tyrol.

– Hva kommer du til å savne mest mens du er i Kompaniet?
– Jeg kommer til å savne min datter selvfølgelig. Utenom det så kommer jeg ikke til å savne annet enn min egen seng og det det alltid velfylte kjøleskapet. 

– Hva tror du blir den største utfordringen for deg under oppholdet?
– Jeg kommer til å få store utfordringer både psykisk og fysisk. Jeg har høydeskrekk, agorafobi, araknofobi og et spennende lynne. 

– Har du noe erfaring fra militæret fra før av?
– Jeg var i artilleriet på Setermoen på nittitallet. Fikk særdeles gode papirer som MB-sjåfør og veksler – utrolig nok.

Bernt Hulsker

Navn: Carl Martin Eggesbø
Alder: 25
Kommer fra: Ekeberg, Oslo
Bor: Grünerløkka, Oslo
Yrke: Skuespiller

– Hvorfor har du takket ja til å være med på «Kompani Lauritzen» og hva håper du å få ut av deltakelsen?
– Jeg har aldri vært i militæret, men hadde alltid lyst. Jeg var på sesjon på videregående og ble kalt inn i Sjøforsvaret, men så dro jeg på folkehøgskole i stedet. Men jeg har tenkt mye på at det ville vært en god erfaring å ha med seg! Med «Kompani Lauritzen» får jeg endelig tatt igjen den opplevelsen. 

– Hva kommer du til å savne mest mens du er i Kompaniet?
– Jeg kommer til å savne å gå på do når jeg vil. Ellers tror jeg at jeg kommer til å klare meg bra hjemmefra.

– Har du gjort noe fysiske og/eller mentale forberedelser i forkant av innspillingen?
– Jeg er veldig glad i utfordringer, og liker å presse meg fysisk og mentalt. Jeg ser på dette som et eksperiment, men har også et håp om at det blir litt leirskole-koselig også iblant, og ikke bare konkurranse. Selv om jeg definitivt er et konkurransemenneske, hehe.

– Hva tror du blir den største utfordringen for deg under oppholdet?
– Jeg er ganske spent på hvordan jeg kommer til å reagere i møte med autoritetene. Noe av det verste jeg vet er å få voksenkjeft, og det virker som det kan bli en del av det. Jeg er en evig tidsoptimist og er alltid fem minutter for sent ute.

Carl Martin Eggesbø

Navn: Vegard Harm Antonsen 
Alder: 24 år
Kommer fra: Stokke
Bor: Stokke
Yrke: Influencer

– Hvorfor har du takket ja til å være med på «Kompani Lauritzen» og hva håper du å få ut av deltakelsen?
– Jeg ANGRER. Neida. Jeg takket ja litt uten å tenke fordi jeg bare ville hoppe i det. Da jeg var på tur med Dag Otto og Kristian var det en nydelig og hard opplevelse, så ville bli med på noe med dem igjen. Enten så går det til helvete eller så melder jeg meg inn i ”milla” etter opptak er ferdig, hvem vet. 

– Hva kommer du til å savne mest mens du er i Kompaniet?
– Jeg takler det fint med venner og familie, men kommer til å savne å bare være alene og slappe av, og se litt på «Real Housewives» i min store, ekstremt dyre seng. 

– Har du gjort noe fysiske og/eller mentale forberedelser i forkant av innspillingen?
– Jeg trener regelmessig og har gjort det i to år, og har ikke trent noe mer eller mindre nå. Jeg har øvd mer på sit-ups, push-ups og hang-ups.

– Hva tror du blir den største utfordringen for deg under oppholdet?
– At jeg mister motet og bare vil hjem. 

– Har du noe erfaring fra militæret fra før?
– Skjøt en del med luftgevær på hytta sommeren 08. Men null «milla» på meg, jeg kom ikke til sesjon del to en gang!

Vegard Harm Antonsen

Navn: Faten Mahdi Al-Hussaini
Alder: 25
Kommer fra: Oslo
Bor: Oslo
Yrke: Programleder

– Hvorfor har du takket ja til å være med på «Kompani Lauritzen» og hva håper du å få ut av deltakelsen?
– Jeg har takket ja til «Kompani Lauritzen» fordi jeg har lyst til å blant annet teste meg selv, mine grenser og skaffe meg mer rutine og disiplin, som for eksempel å stå opp tidlig. Men også fordi jeg føler jeg er mentalt sterk og har lyst til å se hvor sant det er. Jeg håper at jeg lærer meg å stå opp tidlig frivillig. At jeg tør å tråkke på mine frykter, og kanskje komme ut litt forandret? 

– Hva kommer du til å savne mest mens du er i Kompaniet?
– Det jeg kommer til å savne mest er familien og katten vår, og junk food. 

– Har du gjort noe fysiske og/eller mentale forberedelser i forkant av innspillingen?
– Jeg har ikke gjort noen fysiske eller mentale forberedelser, med mindre det teller å jogge to ganger? Jeg har bare forberedt meg mentalt på å trene hver dag, men ikke gjort det, haha.

– Hva tror du blir den største utfordringen for deg under oppholdet?
– Jeg tror den største utfordringen for meg blir det å sove med så mange andre mennesker, og det å svømme – jeg er redd for fisk.

– Har du noe erfaring fra militæret fra før?
– Ingen erfaring fra militæret.

Faten Mahdi Al-Hussaini

Navn: Ulrikke Brandstorp
Alder: 25
Kommer fra: Skjeberg / Sarpsborg
Bor: Oslo
Yrke: Artist

– Hvorfor har du takket ja til å være med på Kompani Lauritzen og hvahåper du å få ut av deltakelsen?
– Jeg var helt hekta på første sesong. Jeg satt i sofaen og vekslet mellomå holde pusten, gråte, heie, og skjelve av nervøsitet for deltagerne. Sånår jeg nå fikk muligheten til å være med selv så kunne jeg rett ogslett ikke takke nei. Det blir kanskje en av de største utfordringenemine så langt i livet, men jeg gleder meg masse – med litt skrekkblandetfryd. Jeg har jo sett på sosiale medier det flotte samholdet som blemellom deltagerne både under og etter «Kompani Lauritzen», så jeg håper vikan få til det samme i år, det er noe jeg virkelig ser frem til. Ogsåhar jeg jo så klart et lite håp og mål om å komme helt til finalen, såjeg kanskje kan få kurert høydeskrekken min med et fallskjermhopp.

– Hva kommer du til å savne mest mens du er i Kompaniet?
– Etter en turbulent start på 2020 har jeg jo vært så heldig å finnebåde drømmemannen og få meg hund nå i koronatiden, så jeg kommer til åsavne dem veldig. Jeg og Oskar (drømmemannen) har til og med flyttetsammen og blitt samboere nå i sommer, så det blir litt rart å ikke hahan og Onyx rundt meg hver morgen når jeg våkner opp.

– Har du gjort noe fysiske og/eller mentale forberedelser i forkant avinnspillingen?
– Jeg hadde jo egentlig lagt en storslått plan om både å bestige fjell medryggsekken fylt med stein, og utfordre den «alt-for-tilstede»høydeskrekken min ved å teste ut tandemhopp, men slik ble det dessverreikke. Først ble jeg plaget av en betennelse i skulderen så jeg fikk ikkegjort så mye overkroppstrening, og plutselig ble det som så ut som enrolig jobbsommer ganske hektisk med både innspilling av mitt førstejulealbum som jeg skal slippe i november, samt forestillinger i «Sound ofMusic» på Folketeateret. Men jeg har prøvd å jogge litt. Jeg hater joegentlig å løpe, så det har vært en utfordring i seg selv å komme i gang,haha. Ellers har jeg øvd på å gjøre nummer to ute i det fri, hvis det erlov å si, haha.

– Hva tror du blir den største utfordringen for deg under oppholdet?
– Det å bo så tett oppå folk jeg egentlig ikke kjenner skal bliutfordrende, men kanskje mest av alt for de andre, haha. Jeg kan jo fortvære ganske mye; Det er mye energi, hopp og sprett, også preker jeg joveldig mye. Men igjen, det spørs hvor mye energi jeg kommer til å ha tilovers hvis det blir lite søvn og lite mat – da kan jeg fort bli litt «hangry» tror jeg. Ellers kan nok fort høydeskrekken min bli et problem,men jeg har bestemt meg for å bare gjøre – ikke tenke. Hoppe i det, såfår jeg tenke etterpå. Jeg har jo et enormt konkurranseinstinkt, så jegnekter å gi meg.

– Har du noe erfaring fra militæret fra før?
Nei, ingen. Det nærmeste jeg kommer er at broren min var i militæret ogtjenestegjorde Afghanistan, men det er det.

Ulrikke Brandstorp

Navn: Vida Lill Berge
Alder: 30
Kommer fra: Ås
Bor: Oslo
Yrke: Programleder

– Hvorfor har du takket ja til å være med på «Kompani Lauritzen» og hva håper du å få ut av deltakelsen?
– Jeg vil utfordre meg selv både psykisk og fysisk, samtidig som jeg får sjekket ut hva området rundt Åndalsnes har å by på.

– Hva kommer du til å savne mest mens du er i Kompaniet?
– Kommer til å savne sofa, rødvin, ostepop og «The real housewives of Beverly Hills» – mine trofaste følgesvenner gjennom covid-19.

– Har du gjort noe fysiske og/eller mentale forberedelser i forkant av innspillingen?
– Ja, som resten av Instagram har jeg vært på norgesferie i telt med 12 grader og regn i sommer, ellers har jeg hatt noen forsøk på å jogge opp Akerselva i Oslo og spise fisk som Marte Bratberg.

– Hva tror du blir den største utfordringen for deg under oppholdet?
– Alt som har med høyder å gjøre og å re opp senga. Jeg hater å re opp senga, det er meningsløst. 

– Har du noe erfaring fra militæret fra før av?
– Nei.

Vida Lill Berge

Navn: Jakob Schøyen Andersen
Alder: 30
Kommer fra: Oslo
Bor: Oslo
Yrke: Skuespiller og komiker

– Hvorfor har du takket ja til å være med på «Kompani Lauritzen» og hva håper du å få ut av deltakelsen?
– Jeg synes «Kompani Lauritzen» er et underholdende og fint program der folk ikke settes opp mot hverandre, men heller må samarbeide. Så tror jeg kanskje det er en liten militærunnasluntrer i meg som innerst inne har et slags ønske om revansj. Det skader heller ikke å få være med i den «Band of Brothers»-lignende vignetten til programmet, siden jeg ennå ikke har fått oppfylt min store barndomsdrøm: En rolle i en ekte krigsfilm.

– Hva kommer du til å savne mest mens du er i Kompaniet?
– En god soldat tillater seg ikke å savne. Men jeg har et bilde av dama i en eldgammel medaljong som jeg skal åpne og se på når jeg sitter under et eiketre.

– Har du gjort noe fysiske og/eller mentale forberedelser i forkant av innspillingen?
– Mentalt har jeg gruet meg masse og sett for meg i detalj hvordan jeg ryker ut ved første mulighet. Fysisk har jeg gått noen toppturer og jogga litt.

– Hva tror du blir den største utfordringen for deg under oppholdet?
– Jeg er klønete, distré, liker ikke høyder og hater fart og spenning. Hvilken av disse som blir min bane er det bare å sette penger på.

– Har du noe erfaring fra militæret fra før av?
– 
Jeg hadde mareritt om militæret etter faren min fortalte meg om hvor slitsomt det var. Jeg syntes også det var rystende og dypt urettferdig at man liksom ikke hadde noe valg.  Jeg dro på sesjon og sa: Dette vil jeg ikke. Men jeg ble jo så klart kalt inn, i fire år på rad mens jeg sendte søknader om utsettelse. Jeg skulle jo følge drømmen og lage sketsjer med parykk bak frem i «Kollektivet» på TV 2, må vite! 

Jakob Schøyen Andersen