Hvordan kan en 8-åring tjene 200 millioner i året?

0
1145

Vi skjønner alle vi er «late bloomers» når vi ser den 8 år gamle gutten Ryan Guan som har bygget opp en enorm formue gjennom å leke med leker på Youtube. 

Ryan Guan, ble født i 2011 og startet sin YouTube-kanal som treåring i 2015. Det store gjennombruddet kom i juli første år året da kanalen, den gang kalt Ryan ToysReview, la ut en video, der gutten åpner et stort egg med 100 forskjellige leker fra Pixars animasjonsfilm «Cars».

Les: Det blir en ny sesong av «Exit»

Den ene videoen alene har passert en milliard visninger.

Ryans foreldre, Shion og Loan, skjønte hva som var i ferd med å se og siden den gang har de begge viet sine liv til å opprettholde og øke seertallene på kanalen. Konseptet Ryan tester og annmelder leker.

I dag har Youtube-kanalen, der foreldrene til Ryan Kaji også ofte dukker opp, 23 millioner abonnenter, ifølge Business Insider. Siden den gang har kanalen endret navn til «Ryan’s World» og lille Ryan Kaji har blitt en så stor stjerne at han fikk sitt eget program på barne-TV-kanalen Nickelodeon og ga ut sin egen serie leker.

Det er langt fra i alle fall at den åtte år gamle guttekanalen har vært verdt så mye penger. Med en kanal som har milliarder av visninger, er Ryan Kajis mening om leker ekstremt lukrativ, og det er grunnen til at forskjellige leketøyselskaper betaler bøtter med cash for å betale for at han skal vurdere produktene sine.

Dette er en gylden mulighet for markedsføring for selskapene, ifølge Jim Silver, administrerende direktør i Toys, Tots, Pets og mer.

“Hvis du ser at et produkt får 10 eller 20 millioner visninger og ser Ryan Kaji eller andre barn som elsker det, har det stor innvirkning på detaljhandelen. Når du har et barn som resonerer med andre barn, kan ting virkelig få fart på dem – spesielt fordi barna ser på telefonene sine så mye hjemme, ”sa han til The Verge i 2016.

Les på Sporten: Nytt forslag vil endre fotballen totalt