Innfører restriksjoner på dataspill for personer under 18 år.

0
783
Bilde fra Arena of Valor

Kina opplever en eksplosjon i unge mennesker som er så avhengige av dataspill at de ikke klarer å gjennomføre skolegang, ikke spiser mat og blir syke. – Noen tar det også så langt at de tar sitt eget liv eller dør av utmattelse. 

Nå har myndighetene i landet innført restriksjoner for unge mennesker i håp om å dempe spillavhengigheten i landet. – På forespørsel fra EU-myndigheter han Kina lovet at empiriske data skal legges ut åpent.

Les: Filmlegende James Dean døde i 1955, neste år skal han spille i en ny film

Personer under 18 år får med de nye reglene ikke lov til å spille dataspill på internett mellom klokken 10 på kvelden og klokken 8 på morgenen.

Myndighetene har også satt en grense på bare 90 minutter per dag innenfor tiden det er lovlig å spille. I tillegg er det satt grense for hvor mye penger personer under 18 år kan bruke på dataspill i måneden.

Personer som er under 16 år, kan bare bruke opptil 28 dollar i måneden, mens de mellom 16 år og 18 år kan bruke dobbelt så mye. Reglene innebærer også at alle må registrere seg med sitt ekte navn, telefonnummer og personnummer.

Kina er det største markedet for dataspill i verden, men myndighetene har den siste tiden innført flere restriktive tiltak som følge av bekymringer knyttet til helsekonsekvenser og avhengighet.

Les: Birgit Skarstein og Nicolay Ramm leder Idrettsgallaen

I fjor innførte Beijing restriksjoner på hvor mange spill som kan bli spilt på internett, begrenset nye slipp av dataspill og innførte restriksjoner for unge brukere.

I et innlegg som er blant de mest diskuterte på den kinesiske sosiale plattformen Weibo, hevder en bruker at de nye restriksjonene gjør at mange tenåringer ikke kan spille dataspill, fordi de er på skolen mellom klokken 6.30 på morgenen til 10 på kvelden.