Jens K. Styve fikk Sproing-prisen for tegneserien Dunce!

0
707
Stolt vinner av Sproing-prisen for 2019 - Jens K. Styve.

– Å vinne denne prisen er en sterk motivasjon for å jobbe videre med tegneserien min, og gjøre den enda bedre, sier prisvinneren Jens K. Styve.

– Stripeserien Dunce veksler mellom triviell hverdag og eksistensielle kriser. Alt er tegnet morsomt og sårt, på en slik måte som trekker leseren inn i serien. Det er så utrolig fortjent at Styve nå vinner denne prisen, sier redaktør Tonje Tornes i Egmont. 

Les: Lager «47 Ronin» på nytt denne gangen i fremtiden

Jens K. Styve er nå bokaktuell med sin andre Dunce-samlebok i hardcover:Apocalypse Snart! I denne boken blir hunden Brego forelsket. JensK mister en viktig kunde og bestemmer seg for å emigrere ut i villmarka. Men kommer hjem tidsnok til å se hele verden lukke ned på grunn av en global pandemi. 

Denne boken, sammen med boken Dunce – Lut og Kaldt vatn – er allerde kjøpt av det Franske forlaget 404 Comics, og Dunce-bokrettighetene er også solgt til Italia! 

Styve har bodd 20 år i Tromsø, men kommer opprinnelig fra Hjelmås. 

Les på Sporten: Endringene i Champions League frister UEFA – kan gjøres permanente

Den eldste tegneserieprisen! 
Det er Norsk tegneserieforum (NTF) som deler ut Sproing-prisen årlig – eller Norsk Tegneserieforums Honnør som den egentlig heter. 

Prisen har tre formål kom det fram da Norsk tegneserieforums president, Jan P. Krogh i sin tale ble lest opp ved utdelingen av Sproing-prisen.

For det første å sette søkelyset på de beste tegneserieskaperne og ære dem. For det andre å sette søkelyset på de gode seriene og bidra til forlagenes markedsføring av disse. For det tredje å informere om Norsk Tegneserieforum. 

I oversatt klasse vant Gamle gubber av Wilfrid Lupano og Paul Cauuet. Serien deres gis ut av Outland Forlag.