Julestemningen kommer tidlig i år!

0
1028

Både Snekker Andersen og Julenissen er tilbake på kino i en ny julefortelling for hele familien. Se ny trailer fra «Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul» her.

https://youtu.be/_8ZiqooZwRs

Nå er nedtellingen for alvor i gang. 8. november starter julen i alle landets kinosaler. Da fylles lerretet igjen med ny julefortelling fra Alf Prøysens eventyrlige univers.

Hoved-trailer Snekker Andersen og julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul:

For flere høyoppløselige bilder fra filmen: https://medie.filmdistributorer.no/Movie/Index/148098/1513

-Alf Prøysens «Den vesle bygda som glømte at det var jul» er et fantastisk morsomt og lekent utgangspunkt for en film. Det har vært en glede å få lov til å dykke ned i dette sjarmerende universet fra den folkekjære forfatteren. Og jeg gleder meg stort til å presentere et hyggelig juleeventyr på kino for hele familien. Sier regissør Andrea Eckerbom.

Les: Er du klar for 80-talls emo versjonen av Friends sangen (Venner for livet)

Julestemning med Alf Prøysen
Forfatter og visesanger Alf Prøysen har en helt spesiell plass i nordmenns hjerter. Sangene og fortellingene hans har blitt nasjonalskatter som det norske folket har trykket til sitt bryst og for mange er Alf Prøysen synonymt med jul og familie. Hans fortellinger er like aktuelle den dag i dag og filmatiseringene skaper nå juletradisjoner for nye generasjoner.

Om filmen
Dette er historien om ei lita bygd. Den var omtrent som andre bygder selv om den lå ganske for seg selv oppi åsen. Folka som bodde i bygda var omtrent som andre folk… Noen var store og noen var små, noen mente ditt og noen mente datt. Men når det gjaldt en ting, var de helt like alle sammen… De var så fæle til å glømme. Og de glømte de merkeligste ting, alle på en gang! Nå er de på vei til å glømme det viktigste av alt…nemlig jula!

En ny julefortelling fra universet til Alf Prøysen; Snekker Andersen og Julenissen er tilbake og denne gangen må de hjelpe lille Elise med å redde jula før det er for sent.

Skuespillere i toppklasse
Trond Espen Seim
 er tilbake i rollen som Snekker Andersen, en karakter som gledet flere generasjoner i den forrige filmen. Anders Baasmo Christiansen tar igjen på seg nissedrakta og det smittende humøret når han ikler seg rollen som hele Norges julenisse. Nykommer i denne filmen er Miriam Kolstad Strand, som gjør en imponerende spillefilmdebut i rollen som 8 år gamle Elise.

I øvrige roller finner vi blant annet Christian Skolmen, Marie Blokhus, Jan Gunnar Røise, Marianne Krogness og Aleksander Ottesen-Kaalstad.

Filmens regissør er Andrea Eckerbom, og manusforfattere er John Kåre Raake, Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad.

Produsent og distributør
Fantefilm Fiksjon AS 
har stått bak flere store publikumssuksesser de siste årene. Selskapet har på mange måter blitt landets leverandør av sjangerfilm, og leverer storslagne underholdningsfilmer for det brede publikum. Selskapet står bak storfilmene Skjelvet (2018) og Bølgen (2015), som fikk Amanda for beste norske kinofilm. I 2016 sørget de for julestemning med Prøysens juleklassiker Snekker Andersen og Julenissen. Tidligere har selskapet bla. produsert Fritt Vilt-filmene (2006, 2008 og 2010) og Gåten Ragnarok (2013).