Konsertvettreglene – ti råd for gode opplevelser

0
942

I dag lanserer Norske Konsertarrangører (NKA) Konsertvettreglene, ti enkle råd med mål om å gi konsertpublikum en best mulig opplevelse.

Norske Konsertarrangørers visjon er «Gode konsertopplevelser til alle». For å oppnå dette gjør arrangørene sitt ytterste for å skape en god og trygg ramme rundt konsertene, men det er også viktig at publikum gjør sitt.

«Vårt mål med Konsertvettreglene er at de skal bidra til å gi gode konsertopplevelser for alle. Godt konsertvett skaper sikre arrangement samt at man tar vare på seg selv og andre. Vi oppfordrer alle konsertarrangører til å ta i bruk Konsertvettreglene og dele de med sitt publikum» sier Tone Østerdal, daglig leder i Norske Konsertarrangører.

Les: Justin Bieber utfordrer Tom Cruise til MMA kamp i bisarre tweet

Ti råd

Gjennom å vise konsertvett er publikum med å skape gode rammer for arrangementet. De ti rådene er ment som en veileder for publikum uavhengig av om de er på en festival eller klubbkonsert og viser til aspekter ved konserter som går på sikkerhet, klima og miljø og generelt om å ta vare på seg selv og de rundt seg. Dette er enkle men ikke alltid selvfølgelige ting som å ta vare på hørselen, si ifra hvor du går og ikke minst unngå unødvendig plapring og respekter de som ønsker å få med seg det som skjer på scenen.

Les: Matthijs de Ligt forhandlinger skjer ikke i Manchester eller Barcelona