Nicolai Cleve Broch og Agnes Kittelsen i TV 2s nye dramaserie

0
1032
Nicolai Cleve Broch og Agnes Kittelsen spiller det norske paret Joachim og Merete, mens Johannes Nymark og Lærke Winther spiller det danske paret Kasper og Nanna (bak). Foto: Christian Geisnæs/ TV 2

Den dansk-norske serien «Mellom oss» er den nye store dramasatsingen fra TV 2. Serien får premiere på TV 2 og TV 2 Sumo i løpet av høsten 2019.

«Mellom oss» er en varm og humoristisk serie, som setter fokus på det moderne parforholdet og de nære tingene i livet. Vi følger to par, og deres fire personlige perspektiver på kjærligheten.

Les: I fjor var det Floyd Mayweather som tjente mest, i år Lionel Messi

– Vi har i flere år vært på jakt etter et relasjonsdrama for våre seere, og da Anagram Norge kom med ideen til «Mellom oss» var vi solgt. Serien handler kort og godt om «livet sjøl» – og kanskje den største drivkraften i oss alle, nemlig kjærligheten. Det er ingenting som gleder, inspirerer, engasjerer, sårer og skuffer mer enn kjærligheten, sier dramasjef i TV 2, Christopher Haug.

Les på F7: McDonalds vil servere deg på søppel fra havet

Sterk rolleliste

I hovedrollene finner vi de norske stjernene Nicolai Cleve Broch og Agnes Kittelsen, mens det danske paret spilles av Lærke Winther («Dicte», «Den som dræber») og Johannes Nymark («Mercur», «Lykke-Per»). I de øvrige rollene finner vi en rekke kjente norske og danske skuespillere. Opptakene pågår nå for fullt både i København og i Oslo.

Les på Sporten: Kasper Hjulmand blir Danmarks nye landslagssjef

Begge de to parene, Merete (Agnes Kittelsen) og Joachim (Nicolai Cleve Broch), og Nanna (Lærke Winther) og Kasper (Johannes Nymark), fremstår som perfekte sett fra utsiden. Men en ekskjæreste, utroskap, uoppfylte drømmer, desperate graviditetsforsøk og karrierenedturer lurer under overflaten, så kanskje ikke alt er så rosenrødt likevel?

– Kjærligheten tåler alt, sies det, men gjør den det? Hvor ærlig skal man være når ønsker og drømmer er på kollisjonskurs? Eller når man innser at det er flest hverdager i livet, og fristelser lurer på andre siden av gjerdet?  I «Mellom oss» tar vi for oss de store og små spørsmålene og ser på hvor lett det er å misforstå og mistro hverandre – og selvfølgelig hvor fantastisk kjærligheten er, når den først treffer deg, sier Haug.

Les på Helsesjefen: Hvordan gå ned i vekt, støttet opp med forskning

«Mellom oss» produseres av Anagram Norge, som sist var aktuelle med thrillerdramaet «Kielergata», og danske Nimbus Film («Broen»). 

Serien er en idé av hovedrolleinnehaver Nicolai Cleve Broch og eksekutiv produsent i Anagram Norge, Ole Marius Araldsen. Araldsen er også seriens hovedforfatter, og har med seg et sterkt skriveteam bestående av Marie Hafting, Tone Mygind Rostbøll, Jesper Sundnes, Anna Neye og Patrik Syversen. Norske Eigil Langmark og danske Charlotte Sachs Bostrup har regi.

– Vi føler oss svært privilegerte over at TV 2 Norge og TV 2 Danmark satser på relasjonsdrama. Med de fantastiske skuespillerne, forfatterne, regissører fra begge land og med solid hjelp fra Nimbus er vi sikre på at vi vil skape en unik serie som publikum vil oppleve som relevant og gjenkjennelig, sier Anne Kolbjørnsen, eksekutiv produsent i Anagram Norge.

Også dramasjefen i TV 2 fremhever det tette samarbeidet mellom landene og kanalene.

– Det å endelig kunne samarbeide med TV 2 Danmark har vært en fantastisk prosess. Å dra veksel på hverandres erfaring har uten tvil hevet kvaliteten. Og når Anagram har fått med de beste folka fra to land, både foran og bak kamera, blir «Mellom oss» en helstøpt serie som vi gleder oss til å vise til høsten, sier Christopher Haug.

«Mellom oss» er på åtte episoder, og har premiere på TV 2 og TV Sumo til høsten.