Kunstner hyller Norge i et av verdens mest populære PlayStation-spill

0
372
Gran Turismo™ 7_20220804204213

Det finnes ikke den spillentusiast der ute som ikke har spilt eller hørt om PS-spillet Gran Turismo. Nå hylles Norge i spillet med sin enorme rekkevidde. Den anerkjente kunstneren og illustratøren Anette Moi har dekorert en bil i spillet med illustrasjoner som oser av vårt langstrakte land.

Det er via verktøyet «Livery Editor» som finnes i Gran Turismo 7 hun har skapt de særnorske illustrasjonene. En tjeneste som gjør at alle kan laste disse ned for å sette sitt særpreg på en av de 420 bilene som er tilgjengelig i spillet. 

Les: Keanu Reeves er tilbake i «John Wick: Chapter 4»

Anette Moi sier dette er et helt annet prosjekt enn hun er vant til å jobbe med, og at det derfor både var ekstra spennende og utfordrende.

– Det var gøy å finne elementene som sier noe om den norske folkesjelen for deretter å se illustrasjonene på en bil i spillet. Det er jo litt gøy at alle i landet, og i hele verden forøvrig, nå kan bruke elementene jeg har laget. Det er ikke så ofte du ser biler dekorert med vafler, solnedganger, vikinger og brunost på Nürnburgring, sier hun med et smil. 

Les på Sporten: Nok en gigant lukker døra for Ronaldo

Anette Moi

Silje Grønli som er rådgiver i Nova Vista, byrået med PR-ansvaret for PlayStation i Norge, sier Anette har en unik evne til å sette preg på selv de mest dagligdagse ting. 

– Vi er stolte og glade for at hun takket ja til kunstoppdraget. Dette er jo en unik og annerledes måte å bedrive litt norgesreklame, sier hun.

Denne helgen gjennomføres finalen i Grand Turismo World Series 2022 hvor spillere fra hele verden har hatt muligheten til å konkurrere om en plass i verdenstoppen. Dessverre har ingen fra Norge kvalifisert seg. Men vi krysser likevel for at vi får se noen norske illustrasjoner i finalerundene. 

Les på F7: Hele styret i Juventus har trukket seg

Gran Turismo™ 7_20220804204240