Legendarisk animator og tredobbel oscarvinner Richard Williams er død

0
1025

Det er få som er i stand til å skape liv på arket på samme måte som den legendariske animatøren Richard Williams. – Hans strek var leken, nesten som et barn, men samtidig fylt med visdommen til en gammel mann. 

Richard Williams som i dag døde i en alder av 86 år har og er en ledestjerne for animatører over hele verden. – Man kan ofte se hans «løsninger» på hvordan få et «dyr» til å gå som et menneske og være troverdig. Han satte «rammene» for hva som var realistisk i en verden hvor alt er mulig, men alt ikke bør gjøres.

Les: Ewan McGregor tilbake til «Star Wars», forhåpentligvis med ny frisyre

 

I løpet av sin karriere har arbeidet med ‘Who framed Roger Rabbit and’ The Pink Panther – Mannen, som også er kjent for å ha skapt karakteren Jessica Rabbit, vant tre Oscar og tre Bafta-priser. Williams, som kommer fra Toronto, Canada, døde i sitt hjem i Bristol, England.

I tillegg til de mer klassiske animasjonsfilmene, jobbet Richard Williams også med Bond-suksessen ‘Casino Royale’.

Les på Sporten: Det blir vanskelig å tenke seg engelsk fotball uten Ashley Cole

Det startet med Snow White
Animasjonsguruen har tidligere uttalt at fascinasjonen for verden han senere ville vie sitt liv til startet med Disneys klassikeren ‘Snow White’.

«Da jeg var liten, hadde jeg alltid lyst til å dra til Disney. Jeg var en kjapp liten kar, så jeg tok tegningene mine og kom til slutt inn. Jeg var der i to dager, og du kan forestille deg hvordan det har vært for et barn», sa Williams til BBC i 2008.

Den senere virtuosen mistet imidlertid all interesse for animasjon til han ble opptatt av kunst i en alder av 23. Richard Williams vant sin første Oscar i 1971 for sin tilpasning av Charles Dickens ‘A Christmas Carol’.