Lottomilliardær kjøpte fotballklubb

0
1158
Blodfan med nesten to milliarder på bok.

Colin Weir har hele livet støttet den lokale fotballklubben sin gjennom opp -og nedturer. Så kom lottogevinsten som åpnet opp for å gi klubben et stort løft.

Weir mistet tydeligvis ikke helt bakkekontakten da 1,9 milliarder kroner tikket inn på kontoen etter storgevinsten i EuroMillions lottery. Selv om det begynner å bli en god stund siden han vant pengepremien i 2011, har han ikke glemt sin store lidenskap, skotske Patrick Thistle, og for alle timene med underholdning, smerte og glede fotballklubben har gitt.

Les: Etter 30 år har Bill Murray endelig gitt grønt lys

Blodfan Weir kjøpte seg nylig opp til å bli majoritetseier av Scottish Champonship-klubben samt en del av tomten til Firhill Stadium.

Betyr dette at 71-åringen skal grabbe til seg all kontroll i lokalsamfunnet?

Ikke denne lottomilliardæren, nei.

Ifølge ESPN sier Weir at han planlegger å gi fra seg eierskapet til supporterne i 2020. Dermed doneres rundt 30 millioner kroner til en nyetablert supporterforening som skal motta og forvalte aksjene.

 

Weir skulle egentlig tidligere ha dyttet inn 70 millioner kroner i nytt treningsfelt, men trakk støtten sin da det gikk rykter om at et utenlandsk konsortium jobbet for å ta over klubben.

Nå skal makten tilbake til supporterne.

-Thistle for Ever plantet ideen om en supportereid klubb, men det har skjedd mye raskere enn noen forventet, sier Weir ifølge ESPN.

Og det kommer mer. 71-åringen kunngjorde også at det kommer en plan for utvikling av Thistle´s ungdomsakademi.

Lottomilliardærer er visst ikke som andre milliardærer.

Les: Fotballtrener hindret ikke at laget vant med 27 mål – fikk sparken