Mange har glemt at Hugh Laurie kan være hysterisk morsom

0
866
Hugh Laurie i Avenue 5 FOTO: HBO

Hugh Laurie har vært doktor så lenge i serier som  House og Chance at man glemmer at han er en av verdens morsomste menn. Han slo igjennom med A Bit of Fry and Laurie som han, sammen med Stephen Fry og ble virkelig stor i Blackadder serien sammen med  Rowan Atkinson.

Nå er han tilbake som humorist i HBOs nye komiserie, Avenue 5, er skapt av Emmy-vinner Armando Iannucci (Veep, The Thick of It) og finner sted 40 år i fremtiden, i en verden der romreiser ikke lenger er fantasi, men velstående borgere kan reise på eksklusive cruise i verdensrommet.

Les: Hvordan kan en 8-åring tjene 200 millioner i året?

Serien følger Ryan Clark (Hugh Laurie) som er kaptein på Avenue 5, et luksuriøst romskip med alle fasiliteter man kan ønske seg: en buffet med gourmetmat, romspa, høyteknologiske sovekabiner og yoga-timer. En reise med Avenue 5, som flyr rundt Saturn, tar vanligvis åtte uker, men etter at et uhell inntreffer på en av fartøyets reiser blir det klart at turen kommer til å ta betydelig lengre tid, til stor frustrasjon og utfordring for både passasjerer og mannskapet om bord. Ryan blir nødt til å roe ned de misfornøyde passasjerene og finne en løsning på de mange uventede problemene som oppstår, selv om han ikke nødvendigvis er kvalifisert.

Les på Sporten: Manchester City får tyn for håpløs agentvideo

Den stjernespekkede rollebesetningen ledes an av Hugh Laurie (Veep, House M.D.), og teller også Josh Gad (Murder on the Orient Express), Zach Woods (Silicon Valley), Rebecca Front (The Thick of It), Suzy Nakamura (Dr. Ken), Lenora Crichlow (Being Human), Nikki Amuka-Bird (Quarry) og Ethan Phillips (Inside Llewyn Davis).

I løpet av sesongen får vi se gjesteopptredener av Andy Buckley (The Office), Jessica St. Clair (American Housewife), Kyle Bornheimer (Brooklyn Nine-Nine), Neil Casey (Silicon Valley), Matthew Beard (The Imitation Game), Himesh Patel (Yesterday), Paterson Joseph (Timeless) og Daisy May Cooper (This Country).

Armando Iannucci er serieskaper og fungerer også som executive producer sammen med Kevin Loader, Simon Blackwell, Tony Roche og Will Smith. Avenue 5 består av 10 episoder. Første episode har premiere den 20. januar på HBO Nordic.