Neil Innes, det syvende medlemmet av Monty Python er død

0
997
Neil Innes

I tillegg til å være det syvende medlem av Monty Python, var Neil Innes som ble 75 år gammel også kjent som en dyktig musiker.

Den legendariske komikergruppen startet uten Neil Innes, men han kom inn etter hvert. – Monty Python har herjet verden med sine absurde humor helt siden 60 tallet. – Ikke bare ekstremt morsomme og geniale, men også kontroversielle i den grad at de i enkelte land, inkludert i Norge har vært forbudt.

Neil Innes, som er kjent som det syvende medlemmet av flokken, og med hans død skaperen av musikken i filmen ‘Monty Python And The Holy Grail’ gått bort i en alder av 75 år.

Les på Sporten: Real Madrid holder ikke igjen i jakten på Liverpool stjerne


Neil Innes skrev all musikken til ‘The Holy Grail’

Opprinnelig var gruppen en TV-serie som under tittelen ‘Monty Pythons Flying Circus’ laget skisser som var så sprø og så vanvittige at deres ikke hadde blitt sett før.

Gruppen besto av Graham Chapman, John Cleese, Terry Jones, Michael Palin, Eric Idle, Terry Gilliam og deretter Neil Innes.

Chapman døde av kreft allerede i 1989, og Terry Jones har lidd av demens i flere år og mistet evnen til å snakke. Og nå Neil Innes død. Med det er det bare fire av ‘guttene’ som er aktive.

John Cleese er 80 år, Michael Palin er 76 år, Eric Idle er 76 år og Terry Gilliam er 79 år gammel

I tillegg til arbeidet med Monty Python, var Innes også kjent som musiker i to band: The Bonzo Dog Band og The Rutles.

«Vi har mistet en vakker, søt og god sjel. Musikken hans og sangene berørte alles hjerter, og hans intellekt og søken etter sannhet inspirerte oss alle, heter det i en uttalelse fra familien.

Innes skrev musikk til den populære filmen ‘Monty Python And The Holy Grail’, spilte i Monty Pythons ‘Life of Brian’ og turnerte i Storbritannia og Canada med gruppen.

Han var spesielt aktiv siste sesong av TV-serien ‘Monty Pythons Flying Circus’ – både som skuespiller og forfatter.