Mark Hamil sletter sin Facebook profil på grunn av løgn i politisk reklame

0
868

Facebook sin beslutning om å tillate løgn i annonser så lenge det er politisk reklame har fått en rekke kjente personer til å se rødt. – Gjennom beslutningen om å tillate politisk reklame med løgn støtter de i praksis Donald Trump og det republikanske partiet som ikke bryr seg om sannhet eller fakta. 

En av de som har reagert er Mark Hamil, bedre kjent som Luke Skywalker, han har nå slettet sin Facebook profil.

Les: Lego starter samarbeid med Manchester United

Den siste Star Wars filmen «The Rise of Skywalker», er i ferd med å passere 10 milliarder i globale inntekter. Star Wars stjerne Mark Hamill har all grunn til å være fornøyd, men han er mer opptatt av hvordan det amerikanske samfunnet er i ferd med å gå opp i sømmene.

I et innlegg på Twitter skriver 68 år gamle skuespilleren om tech-giganten Facebook, som han sier legger mer vekt på profitt enn sannhet.

Facebook mener ikke at det skal være opp til private selskaper å velge og velge mellom de politiske meldingene de presenterer. Derfor vil de ikke gå inn og stoppe reklame som kan være i strid med sannheten. En holdning som selskapet forsvarte i et lengre innlegg forrige uke.

«På grunn av mangel på regler, blir Facebook og andre selskaper tvunget til å ha sin egen politikk på området. Vi har basert oss på prinsippet om at folk skal ha mulighet til å høre fra menneskene som ønsker å lede dem, og hva de sier skal gjennomgås og omdiskuteres i offentligheten, ‘skriver Facebook-sjef Rob Leathern.

Imidlertid går flere andre amerikanske teknologiselskaper den andre veien for tiden. Nylig har for eksempel Google valgt å begrense muligheten til å målrette politiske annonser på plattformene sine.

Mark Hamill er ikke den eneste som har reagert, sangerinne Cher, skuespiller Jim Carrey og komiker Will Ferrell har også slettet profilene sine.