Sjette og aller siste sesong av «Vikings» er helt uten norske skuespillere

0
2470

Bare for å ta det med en eneste gang, nordmenn var kjernen av vikinger med makt som strakk seg langt utover Norges grenser. På Lofotr (Borg i Lofoten) ble mye av Europas handel og innimellom også tokter styrt som et av flere Viking sentre. 

De som ser på HBO serien «Vikings» som en historisk vitnesbyrd om livet i vikingtiden blir skuffet, men serieskaperne burde ha flere norske skuespillere og muligens noen eksperter som kunne gjort en av-sjekk innimellom.

Men hvem er jeg som prøver å argumentere mot en gigantisk suksess, det største og barskeste vikingene var norske, det heter «Normandie» av en grunn, jeg bare nevner det. (område nord i Frankrike oppkalt etter det i vikingtiden var et høvdingsete for nordmenn)

Første episode i sesong seks hadde premiere 5. desember, og den nye sesongen var den desidert mest sette i desember, meldes det fra HBO Nordic.

Les: Lego starter samarbeid med Manchester United

Denne sesongen er helt og holdent uten norske skuespillere, det er litt som å lage en film fra Mars uten å ha en eneste marsboer. – De som husker tilbake til sesong fem fikk noen glimt av Dagny Backer Johnsen som spilte prinsesse Snaefrid og enda lenger tilbake Jarl Borg som overlevde frem til sesong 2 ble spilt av Torbjørn Harr.

Det er imidlertid flust av dansker og svensker, blant annet svenske Alicia Agneson (23) som forteller om hva det har betydd for henne til TT:

«Vikings» var avgjørende for karrieren min. Det er min første internasjonale rolle og det hadde nok sett annerledes ut for meg – hadde jeg ikke gjort den»

At hun fikk et såpass langt liv i serien var ikke gitt. Hun skulle slett ikke være noen sentral skikkelse, men vel på plass på innspillingssettet gjorde hun såpass «bra figur» at hun fikk bli værende og spille Freydis, dronning av Kattegat.

«Det er faktisk litt galskap, det er jo slikt som ikke skjer. Jeg hadde jo en veldig liten rolle som ikke skulle komme tilbake, og jeg tenkte «Synd, jeg vil jo virkelig være med videre».

Les på F7: Aston Martin trenger milliarder

Alicia Agneson, et bilde tatt ca 1000 år etter vikingtiden.

Vikinglivet startet for hennes del for om lag to år siden, og siden har det skjedd mye – som ikke er vikingrelatert. I løpet av 2020 ses hun blant annet i filmen «The Obscure Life Of the Grand Duke of Corsica», der hun spiller mot Timothy Spall og Peter Stormare.