Microsoft har dedikert Office- og emoji-taster på sine nye tastaturer

0
1308

Bare for å si det med en eneste gang, dette er utrolig spennende, eller så spennende som en tastatur-nyhet kan få blitt. – Microsofts nyeste tastatur inkluderer nå dedikerte Office- og emoji-taster.

Programvaregiganten eksperimenterte tidligere med en Office-tast på tastaturer tidligere i år og det gikk tydeligvis bra for nå lanserer selskapet et nytt ergonomisk og slank Bluetooth-tastatur som inkluderer den dedikerte knappen. Office-taster erstatter høyre Windows-nøkkel, og den brukes til å starte Office for Windows 10-appen som fungerer som et knutepunkt for Microsofts produktivitetssuite.

Les: Den Oscar-nominerte skuespilleren Robert Forster døde natt til fredag

Du kan også bruke Office-tasten som en snarvei for å starte Word, Excel, PowerPoint og mer. Office-tast + W åpner for eksempel Word, mens Office-tast + X åpner Excel.

Ved siden av Office-tasten er det også en ny emoji-tast på disse nye tastaturene. Den vil starte emoji-velgeren i Windows 10, men du vil ikke kunne tilordne den til en bestemt emoji eller til og med lage snarveier, dessverre.(trist) En emoji-tast på et nytt Microsoft-tastatur virker absolutt uvanlig, men selskapet er virkelig rettet mot denne nye maskinvaren på bedrifter der Office er utbredt og emoji-bruk øker stadig.

De fleste tastaturer av andre leverandører kommer med den dedikerte Windows-tasten, og Microsoft har en lisensavtale på plass for bruk av Windows-tasten for å sikre at utseendet blir likt overalt. Microsoft har ennå ikke avslørt et lignende lisensieringsprogram for sin nye Office-nøkkel.

Les på Sporten: Vekker oppsikt i Danmark: Hareide tok ikke imot supporterskjerf

Microsoft lanserte de nye tastaturene på selskapets Surface hardware-arrangement i forrige uke, og de vil være tilgjengelige i butikkene på mandag 15. oktober.

Noen artige emoji eksempler