Hyundai lanserer en gratis robottaxitjeneste i California

0
849

De første skrittene mot en verden hvor ingen kjører biler selv er tatt for en stund siden, google har automatiske biler som kjører rundt for å lage kart og filme nabolag, mange merker blant annet Audi har biler som parkerer for deg. – Varslinger hvis du skulle sove, og ulike grader av autopilot er en vanligere og vanligere del.

4. november lander Hyundai en gratis  Taxi tjeneste med en flåte av autonome elbiler i Irvine, California. Nyheten kommer samtidig som den sørkoreanske bilprodusenten kunngjorde at de vil investere vanvittige 35 milliarder dollar i utvikling av autonome og elektriske kjøretøy de neste fem årene.

Hyundai samarbeider med AV-oppstart Pony.ai og et taxi selskap Via for gratis drosjetjeneste. – Det hele finansiert av Hyundai som et ledd i deres satsing for å produsere 100% autonome biler.

Les: 60 år etter første nummer får Asterix sin første heltinne

Folk kan hente en selvkjørende bil via en smarttelefon-app. Bilene vil ikke være helt førerløse en god stund; Hyundai sier at en sikkerhetssjåfør vil være bak rattet, og at det også vil være en ekstra ingeniør i passasjersetet. Kjøringen vil være begrenset til et geografisk område i Irvine som dekker «flere bolig-, kommersielle og institusjonelle interessante steder,» sier bilprodusenten.

Les: Fotballspiller Dickie Borthwick, 83 år, ser etter en ny klubb

Kjøretøyene – helelektriske Hyundai Kona-SUVer – er utstyrt med Pony.ais siste sensormaskinvare og proprietær programvare som hjelper “å identifisere den nøyaktige plasseringen av omkringliggende kjøretøyer, håndtere gangtrafikk i urbane områder, nøyaktig overvåke omgivelsene, forutsi atferden til andre trafikanter, og planlegge handlinger med meget høy presisjon, ”sier Hyundai.

Les på F7: Microsoft vinner over Amazon, landet Pentagons enorme JEDI-skykontrakt

Hyundai er den siste bilprodusenten eller teknologiselskapet som kunngjør en selvkjørende drosjetjeneste.

Toyota planlegger å tilby en i Tokyo i forbindelse med sommer-OL 2020. Ford har sagt at den vil lansere en autonom tjeneste i USA «i stor skala»  i 2021. GM har nylig presset lanseringsdatoen for sin taxitjeneste utover 2019 som først planlagt. AV-oppstart Zoox vil tilby turer i AV-ene i Las Vegas . Didi Chuxing forbereder seg på å gjøre det samme i Kina fra og med 2021.

I motsetning til noen av konkurrentene, mottok Hyundai regjeringsstøtte i Sør-Korea for å øke innsatsen i AV- og EV-rommet. Ifølge Reuters: