Miniserien «Tsjernobyl» ser utrolig bra ut

0
1754

I 1986 opplevde vi en av de verste menneskeskapte katastrofene i historien og nå har HBO sammen med Sky laget en miniserie som ser både vakker og dyster ut. 

I 1986: 100 kilometer nord for Kiev i den tidligere Sovjet republikken Ukraina ble det gjennomført en sikkerhetstest i Tsjernobyl sitt kjernekraftverk. Testen innebar at noen systemer ble slått av og som følge av det en gigantisk eksplosjon.

Les: HBO: Har lagt planer for hva som kommer etter Game of Thrones

Store mengder radioaktivt materiale ble sluppet ut i luft og vann, og området rundt det vil ikke være helt trygt å leve i ytterligere 20.000 år. – Også her i Norge kan vi fortsatt se forhøyede verdier i våre skoger, bær, sjømat og beite dyr.

Det er 33 år siden ulykken og mange fikk alvorlige helseproblemer og forkortede liv. Det eneste positive vi kan hente fra Tsjernobyl ulykken er økt bevissthet for har fått mennesker og nasjoner til aktivt å jobbe for å slutte med atomkraft.  For eksempel Tyskland har bare syv kjernereaktorer i drift, samtlige skal fases ut innen 2022.

HBO og Sky har samlet noe av det ypperste Hollywood kan by på i denne 5.delers miniserien. – Av traileren skjønner vi det blir storslått.

Les på Sporten: Stemmer det VG skriver kan Kjetil Rekdal kjøpe en ny villa

 

Det er en imponerende rekke skuespillere som er med: Jared Harris (Mad Men), Stellan Skarsgård, Emily Watson (Hilary og Jackie) og Paul Ritter (The Big Sick).  Ralph «Finchy» Ineson (som er med i alt nå) og Jessie Buckley fra krig og fred.

Manus er av Craig Mazin, best kjent for sitt arbeid på Hangover-trilogien. Regissør Johan Renck en tidligere popstjerne og musikkvideo regissør som har laget flere episoder av Breaking Bad og The Walking Dead.

Tsjernobyl begynner 6. mai på HBO og Sky Atlantic.