Nathan Grossman lager dokumentar om Greta Thunbergs kamp

0
1495
Stor stemme.

Greta Thunberg har motivert og inspirert millioner av mennesker med sin direkte og for gamle mennesker litt vel kompromissløse kamp for miljøet. – Det at en 16 år gammel jente kombinerer kunnskap og engasjement  med sikkerhet og ekstrem kommunikasjonsevne har skremt de mest konservative, men samtidig har hun klart å overbevise en rekke politikere.

Den svenske avisen Expressen bringer nyheten at det skal lages en dokumentarfilm om Greta Thunbergs kamp.

Selv Arnold Schwarzenegger har fått med seg jobben Greta har gjort og han hadde invitert den svenske klimaaktivisten til en stor konferanse i Wien.

Les: «Knights of the Old Republic» spillet blir Star Wars film

Bak prosjektet står B-Reel Films og dokumentarskaperen Nathan Grossman, som har fulgt Thunberg siden august i fjor.

«At det skulle bli som dette, hadde vi aldri drømt om, men vi forsto jo at hun hadde en kraft – så vi ville følge henne» sier sjefen i B-Reel Films, Fredrik Heinig, til avisen.

Den tidligere guvernøren i California Arnold Schwarzenegger står bak R20 Austrian World Summit, en konferanse som samler rundt 1200 forskere, politikere og næringslivsfolk fra ei lang rekke land.

Arnold Schwarzenegger «Hun inspirerer meg»

 

Målet er å finne løsninger for å bremse klimaendringene. Blant deltagerne er også generalsekretæren i FN, Antonio Guterres.

Torsdag formiddag stod 16 år gamle Greta Thunberg på talerstolen. Den svenske klimaaktivisten starta skolestreikene for klima, og har inspirert hundretusenvis av andre unge over hele verden til å streike for å presse politikerne til handling.

Les på Sporten: Signert: Xavi lar Barcelona vente, vil skaffe seg erfaring først

Les på F7: Råtne forbrukslån i horisonten

Filmen om Gretha Thunberg kamp skal ifølge planen få premiere i løpet av neste år.

Greta Thunberg har siden hun startet opp med skolestreik for klimaet fått internasjonal oppmerksomhet. Hun har snakket til EU-parlamentet, bedt politikere få klimapanikk – og hun har truffet noen av Europas mektigste ledere.

Les på Sporten: NB svensk: Supertalang Benjamin Nygren ser ut att lämna IFK Göteborg