Netflix godtar å fjerne kontroversielle deler fra «Bird Box»

0
1187

Det er klart at når vi lever i en verden der noen er så dumme at de lar seg inspirere av en film til å ta bind for øyene for så å sette seg i en bil å kjøre avgårde er det klart man må gjøre tilpasninger. -Slike hendelser får en til å lure på om det beste for samfunnet som helhet ville være å gi «idioter» begrenset tilgang til store maskiner, våpen og stemmerett.  

Her ser du en idiot kysse en alligator med bind for øyene
To idioter

Les: Episk: Det endelige slaget mellom de døde og de levende

Filmens tema som helt klart setter i sving følelser hos mange og det at folk utfordrer hverandre i sosiale medier gjorde i utgangspunktet filmen kontroversiell. Med det som bakteppe ble nyhets-klippet av en ulykke for mye for mange.

Men det er ikke idioter som setter andre i fare som nå fjernes, men bilder fra en faktisk ulykke som tas bort som følge av den enorme interessen filmen har fått. -Det er en vanlig brukt teknikk å i filmer klippe inn ekte nyhets-klipp for å gjøre filmen mer troverdig.

Les på F7: Tumblr mistet nesten en tredjedel av brukerne etter å ha forbudt porno

 

Bird Box i sin katastrofescene gjorde dette ved å bruke bilder fra Lac-Mégantic-jernbanekatastrofen. En tragedie som drepte 47 mennesker og ødela mye av byen.

Nå nesten tre måneder etter sin streaming debut, fjernes den scenen fra Bird Box og de bytter ut med en mindre omfattende nyhetssak.

Les på F7City: Dette er Europas mest «Instagrammede» byer

Netflix kom med følgende kommentar etter de ble tvunget av kanadiske advokater og Lac-Mégantic ordfører Julie Morin:

«Netflix og filmskaperne i Bird Box har bestemt seg for å erstatte klippet. Vi beklager eventuelle smerter forårsaket av Lac-Mégantic-samfunnet.»

Ordføreren var klar i et intervju med det Globe i januar at de ikke ville stoppe å presse Netflix:

«Du kan være sikker på at vi skal følge opp på dette, og våre borgere er på vår side,»

Senere den måneden utstedte det kanadiske parlamentet et ikke-bindende forslag som fordømte Netflixs bruk av opptakene og oppmuntret streamingtjenesten til å finansielt kompensere byen. Selv om bevegelsen ikke kunne lovlig forplikte Netflix til å iverksette tiltak, økte det til økende offentlig press.

Les på Sporten: Åpner døren for en gammel lagkamerat