Norsk film til verdens mest presisjetunge animasjons filmfestival

0
938
Bilde fra filmen "How to get more likes on social media"

Animaskin sin kortfilm «How to get more likes on social media” er utvalgt til Annecy, verdens største og mest prestisjetunge animasjonsfilmfestival. Filmen ble valgt ut blant 3090 innsendte filmer fra 93 land.

I samarbeid med SAIH (Studentenes og akademikernes internasjonale hjelpefond) og deres Radi-aid kampanje, laget vi en satirisk film, som med skråblikk viser en hjelpearbeiders jakt på likes i Afrika.

Les: Modell dater steinrik gammel dverg -«Vi er elskere»

Dette er eneste norske film i hovedkonkurranse programmet i år.

Filmen er regissert av Julian Nazario Vargas fra Bergen og Stian Sydsæter fra Lier.

Les på Sporten: L´Equipe: Liverpool nærme avtale med 700 millioner-kroners-mannen

Om å bli plukket ut til festivalen sier, regissør, Julian Vargas:
Annecy er jo animasjonsverdens Cannes så å få med en film her blir jo som bursdag, julaften og få vimeo staff pick samtidig.

Det er da 30 av de 1500 animerte innsendte oppdragsfilmene som er blitt plukket ut. Og når man tenker på hvor mye animasjon som produseres og standarden på studioer i London, LA, New York og Paris ligger på er det nesten absurd å få med en film her. Morsomt er det også at vår film med et budsjett på 150.000 ligger side om side med filmer som har kostet ti talls millioner å lage.

De andre regissørene i programmet er legender i den internasjonale bransjen som vi har sett opp til i årevis.  Så det er utrolig stas å få vise prosjektet vårt i samme program som dem.

Filmen vant gull i Visuelt 2018, Grafills fagpris.
Da skrev juryen; en sterk sosial kommentar til SoMe-samfunnet og hvordan det kan gjøre oss asosiale og egosentriske, fortalt med humor og i en flott og unik animasjonsstil. Ekstremt godt utført arbeid!

Du kan se filmen her:
https://animaskin.no/projects/radi-aid-how-to-get-more-likes-on-social-media/

Annecy program:
https://www.annecy.org/programme/index:film-20192866

Om Animaskin
Animaskin ble etablert i 2013 av Julian Nazario Vargas. Vi er et lite og energisk animasjonsstudio basert i Oslo. Arbeidet vårt spenner fra tradisjonell animasjon til komplekse spesialeffekter for TV og spillefilm.
www.animaskin.no