«Nudes» solgt til BBC

0
1547
NÅR ALLE HAR SETT DEG NAKEN. Sofia og Axel har sex på en fest. Neste dag sirkulerer en film av dem rundt på skolen. Hvem var det som filmet? Foto: Barbosa Film / NRK

Allerede før P3s nye dramaserie har hatt premiere, er den solgt til BBC Three.

P3s nye ungdomsserie «Nudes» kommer i NRK TV søndag 22. september, men vekker allerede oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt.  

Denne uken hadde serien førpremiere under filmfestivalen i Haugesund 

Nå er det klart at BBC kjøper «Nudes». Serien skal gå på BBC Three og blir den aller første fremmedspråklige serien kanalen kjøper. 

Les: Se Sylvester Stallone sprenge ting i den nye Rambo traileren

Relevant tematikk

«Nudes» produseres av NRK i samarbeid med produksjonsselskapet Barbosa Film.  

– Dette viser at seriens tematikk er relevant utenfor Norge også. Som filmskaper er det veldig stas å vite at enda flere får mulighet til å se «Nudes», sier Erika Calmeyer, regissør og serieskaper. 

– Det er helt uvirkelig. Det er en enorm annerkjennelse at BBC skal vise «Nudes». Vi har alltid hatt høye ambisjoner med serien, men dette var faktisk over all forventning, sier Liv JoelleBarbosa Blad, regissør og serieskaper. 

– Jeg er veldig stolt over hva vi har fått til, og vet at dette er en pangstart for seriens internasjonale reise, sier Nina Maria Barbosa Blad, produsent.

Les på Sporten: Bayern nøyer seg ikke med Coutinho og Perisic – nå hentes spansk midtbanespiller

Dette er «Nudes»

Sofia (16) og Axel har sex på en fest. Neste dag sirkulerer en film av dem rundt på skolen, og det tar ikke lang tid før «alle» har sett den. Hvem var det som filmet? 

Viktor (18) får livet snudd på hodet da politiet ringer og sier han er anmeldt for brudd på «barnepornoparagrafen». Men det var jo bare en «tullesnap» fra en fest … 

Ada (14) møter en søt fyr på Yubo. Dagen etter får hun en melding fra en som sier han jobber i Nettvett. Har Tobias virkelig lagt nakenbildene hun sendte på et forum? 

I «Nudes» møter vi tre ungdommer fra ulike deler av landet, som står midt i sin aller første livskrise. På hver sin måte prøver de å få tilbake kontrollen når nakenbilder er på avveie.  

«Nudes» har premiere søndag 22. september. Da slippes de første tre episodene i NRKs strømmetjeneste NRK TV.

—————————————————————–

«Nudes»

  • Premiere: Søndag 22. september i NRK TV. 
  • Sjanger:Ungdomsdrama
  • Episoder: Ni episoder av 20 minutter.
  • Produseres av: NRK i samarbeid med Barbosa Film.
  • Medvirkende: Lena Reinhardtsen (Sofia), Tord Kinge (Viktor), Anna Storeng Frøseth (Ada), Johanne Regine Svendsberget, Christian ReyesLøvdal, Louise Tofte Roiriog Karen Grendal Kolby.
  • Regi: Liv JoelleBarbosa Blad og Erika Calmeyer.
  • Manus: Liv JoelleBarbosa Blad, Erika Calmeyer og Jørgen FærøyFlasnes.
  • Produsent: Nina M. Barbosa Blad
  • Eksekutiv produsent:MelikeLeblebicioglu