Tre Små Kinesere er ute med ny singel

0
842

I dag er det endelig duket til oppfølgersingelen «Det ska du få mæ te å tru» fra Tre Små Kinesere med en ny og lyrisk sett hardtslående låt.

Vi meie ned all blomstern på enga
Og håpe vi lar humla sus 
Plukke litt på ustemte strenga 
Og nynne på en aksjefondblues

Slik går tredje vers i Tre Små Kinesere sin nye singel «Vente på rødt», hvor de rent lydmessig vender tilbake i sitt akustiske utgangspunkt. Som sin forrige singel, er denne også av slaget «litt mer politisk betonte sanger fra TSK». For frontfigur Ulf Risnes er det ganske enkelt fordi det føles naturlig for ham å være politisk i den tiden vi lever i nå.

Les: Legendarisk animator og tredobbel oscarvinner Richard Williams er død

– Og det føler jeg med tanke på at det er flere og flere duster som innsettes i viktige embeter. Det starta med Trump, og nå har vi fått Boris Johnson også, sier Risnes.

Med denne sangen prøver han å si at man ikke bare kan skylde på folket, fordi det mangler et alternativ på venstresiden i politikken som presterer å si klart ifra. At det røde signalet de venter på er en stopp i veksttankegangen, og en brems på de verste utslagene av kapitalismen som medfører større ulikhet og overforbruk av naturressursene.

– Etter min mening burde alle partier på venstresiden legges ned, for så å slå seg sammen til et nytt parti som har økologisk bærekraft og lik fordeling av ressursene som grunnpilar for all politisk tenkning.

Hør «Vente på rødt» her!