«Okkupert» skal avsluttes – siste sesong kommer i år

0
1276

Den norske serien har blitt hyllet av utenlandske medier og kjendiser, og sammenlignet med «Homeland». Nå er den tredje og siste sesongen av «Okkupert» snart ferdig innspilt, og historien skal avsluttes på Viaplay mot slutten av året.

Seks episoder gjenstår i en av de mest omtalte norske dramaserien de siste årene, «Okkupert». Den tredje og siste sesongen handler om tiden etter Russlands okkupasjon.

Les: Det blir mer Hunger Games, både film og bok

Okkupasjonen er over. To år etter at russerne kom til Norge, er russiske myndigheter på vei hjemover. Norges olje- og gassproduksjon har blitt satt i gang igjen, og et nytt stortingsvalg skal gjennomføres samtidig som at gamle konflikter blusser opp mellom de norske innbyggerne.

Hva gjøres med landssvikerne? Og har russerne virkelig forlatt Norge? Den siste sesongen utforsker den norske nasjonalidentiteten og skildrer et land på kanten av demokratisk oppløsning.

Mestad lover «Okkuperts» beste sesong
En som har høstet mange lovord for sin tolkning av den pressede statsministeren og etterhvert motstandsmannen Jesper Berg, Henrik Mestad, mener at siste sesong av «Okkupert» også blir den beste.

– Jeg kan garantere at det her blir vår beste sesong. Det er litt sånn at jeg fryser på ryggen. Jeg spiller mer «bad ass» og en mye hardere og farligere karakter. Det er mer gøy å spille, men også litt skremmende, forteller Mestad.

Serien har fått skryt for å være skremmende nær det internasjonale politiske klimaet på tross av at det tar lang tid fra manuset er ferdigskrevet til resultatet er klart for skjermen. Ikke minst i utlandet har mange lagt merke til den norske politiske thrilleren, og kjendiser som blant annet Ricky Gervais har skrytt av serien til millioner av følgere på Twitter.

Les: Real Madrid kjøper kvinnelag

Viaplay-sjef: – Ingenting er så effektivt som norsk drama
Da Viaplay lanserte «Wisting» tidligere i år, knuste den alle rekorder på strømmetjenesten. Nå blir det også et avsluttende kapittel til «Okkupert», i tillegg til at det snart vil avsløres en rekke flere norske serier som kommer på strømmetjenesten i løpet av det neste året.

Et helt naturlig valg å satse på lokalt innhold, hevder den norske Viaplay-sjefen Børge Nielsen.

– Viaplay reddet «Okkupert-universet» da vi tok over sesong to for et par år siden. For oss var det selvfølgelig interessant å knytte oss til en av de store seriesnakkisene, og ekstra hyggelig å gi serien en tredje og siste sesong, slik at historien blir avsluttet på en måte den fortjener, forteller Nielsen.

Sesong tre av «Okkupert» består av seks episoder og kommer eksklusivt på Viaplay i Norden mot slutten av året. Serien er regissert av Erik Skjoldbjærg, Camilla Strøm Henriksen og Gunnar Vikene, og produsert av Yellow Bird Norge ( v/ Gudny Hummelvoll) for Viaplay.