Pearl Jam kommer med nytt album og gjett hvilket land coverbildet er tatt

0
973

Den 27 mars kommer Peal Jam med et nytt album, tittelen er «Gigaton» og coveret til bandes ellevte album er fra Norge.  «Ice Waterfall», er tatt på Svalbard og viser Nordaustlandets iskappe med store mengder smeltevann. Bildet er tatt av den canadiske fotografen, filmskaperen og marinbiologen Paul Nickens.

Første smakebit fra albumet blir singelen «Dance of the Clairvoyants» som er ventet i løpet av de neste ukene.

Pearl Jam vil gi ut sitt etterlengtede ellevte studioalbum, Gigaton, på Monkeywrench Records / Republic Records 27. mars 2020. Albumet er produsert av Josh Evans og Pearl Jam, og markerer bandets første studioalbum siden GRAMMY-prisbelønte Lightning Bolt fra 2013.

Les: Mark Hamil sletter sin Facebook profil på grunn av løgn i politisk reklame

«Å lage denne plata var en lang reise,» forklarer gitarist Mike McCready. “Det var følelsesmessig mørkt og forvirrende til tider, men også et spennende og eksperimentelt veikart til musikalsk forløsning. Samarbeidet med bandkameratene mine på Gigaton ga meg til slutt større kjærlighet, bevissthet og kunnskap om behovet for menneskelige forbindelse i disse tider. »

Pearl Jam legger ut på turné i forbindelse med albumet og er bl.a. bekreftet til København og Royal Arena 29. juni. Foreløpig ingen konsert i Norge annonsert.

Les: Xavi sa nei til Barcelona – nå forteller han hvorfor